İşgalci Türk ordusunun saldırıları sürüyor

İşgalci Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’nı 152 kez obüs, tank ve ağır silahlarla, 13 kez savaş uçaklarıyla, 2 kez de patlayıcılarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu tarafından Medya Savunma Alanları’ndaki güçlerimize ve direniş alanlarına dönük gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Batı Zap bölgesi;

1 Haziran saat 10:40’ta ve 23:10’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçip güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de karşılık vermiş ve işgalcilerin hareketi durdurulmuştur.

2 Haziran saat 11:40’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçip güçlerimize saldırmış, YJA Star güçlerimiz de ferdi silahlarla karşılık vermiş, bunun sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve işgalcilerin hareketi durdurulmuştur.

Metîna bölgesi;

31 Mayıs saat 08:00’da işgalciler Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de karşılık vermiştir. Direniş Alanı daha sonra obüsler ile bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Haziran’da Xakurkê’nin Ava Lolanê, Sinînê, Goşînê ve Girê Şehîd Hawar alanları 8 kez; 3 Haziran’da Garê’nin Deşta Kafya ve Girê Zengil alanları 2 kez, Batı Zap’ın Girê Amediyê Direniş Alanı 3 kez olmak üzere toplamda 13 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

1 ve 2 Haziran’da Doğu Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı, Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Mevzileri, Metîna’nın Girê Şehîd Piling Direniş Alanı, Xakurkê’nin Girê Şehîd Hakî, Girê Şehîd Kamuran ve Ava Lolanê alanları 152 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

1 Haziran saat 09:20’de Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı patlayıcılar ile 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusu 2 Haziran’da Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki mevzilerimize saldırıp, kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.”