Mêrdîn’de çok sayıda gözaltı ve işkence

Mêrdîn’de çok sayıda eve polislerce baskın yapıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, aralarında hamile bir kadının da olduğu Kalkan ailesi işkence edildi.

SİYASİ SOYKIRIM VE İŞKENCE

Mêrdîn’in Artuklu ve Qoser (Kızıltepe) ilçelerinde sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında Serhat Akpınar ve Baver Akpınar kardeşler ile Ramazan Kalkan, Çekdar Ermiş, Rubar Kaya ile ismi öğrenilemeyen çok sayıda genç gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler ters kelepçe ile hastaneye götürülürken, baskın yapılan Kalkan ailesinin evinde aile fertleri işkence edildi. 

Kalkan ailesinin Artuklu ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi’ndeki evine yapılan baskında gözaltına alınan Ramazan Kalkan ile babası Davut Kalkan, kardeşi Agit ve Emine Kalkan işkence edildi. Aile fertlerinin vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar, morluklar ve yırtılmalar meydana geldi. İşkence nedeniyle evde bulunan halıların üzerinde kan lekeleri dikkat çekerken, Emine Kalkan’ın hamile olduğu belirtildi. Aile fertleri Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, suç duyurusunda bulunmak üzere darp raporu aldı.