Mûş Newrozu: Ayağa kalkalım, gün Kürt halkının günüdür

Mûş’taki Newroz kutlamasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Ayağa kalkalım, gün Kürt halkının günüdür. Mûş’u ve ilçelerini DEM Parti mührüyle donatacağız" dedi.

MÛŞ NEWROZU

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mûş İl Örgütü, Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan DEM seçim bürosu önünde Newroz kutlaması gerçekleştirdi. Kutlamaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Mûş Belediyesi eşbaşkan adayları Tuba Sayılğan ve Sırrı Söylemez, DEM Parti milletvekilleri Sümeyye Boz ve Sezai Temelli ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Alan DEM Parti bayraklarıyla donatılırken, buluşmaya ulusal kıyafetleriyle katılan halk, yağışlı havaya rağmen alanı doldurarak, uzun süre halay çekti.

DEM Parti Mûş il eşbaşkanları sahneye davet edilerek, halkı selamladı.
TJA aktivisti  Gülistan Atasoy, “Newroz'un aydınlığı, direnişi  ve müjdesi üzerimizden eksik olmasın" dedi. Mûş Belediyesi eşbaşkan adayları Tuba Sayılgan ve Sırrı Söylemez de herkesin Newroz’unu kutladı.
Adayların konuşmasının ardından DEM Parti Milletvekili Sümeyye Boz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’a ilişkin değerlendirmelerini okudu.

'GÜN KÜRT HALKININ GÜNÜDÜR'

Son olarak DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır halka seslendi. Sözlerine Kürt halkının Newroz'unu kutlayarak başlayan Bayındır, Muş Valisi’nin Newroz kutlamalarına "izin" vermemesine tepki göstererek, “Bizim önümüze engel olmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Yanlış hesaplar, kötü niyetler, bu halkı teslim almayacaktır” dedi. Bayındır, “Kürt halkı kendi özgürlüğü için, kendi iradesiyle Newroz alanlarını dolduruyor” diyerek, 4 parça Kurdistan’da Kürt halkının alanları doldurduğuna dikkat çekti.

 Kurdistan ve Türkiye’de yaşanan tüm sorunlara karşı asıl muhatabın Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Bayındır, “Biz çözüm istiyoruz. Bizim esas muhatabımız Öcalan’dır.  Biz bu savaşın önünde duracağız” diye kaydetti. Devletin yıllardır Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği özel savaş politikalarına işaret eden Bayındır, “Siz yüz yıllardır her şeyi yaptınız. Ama Kürt halkının başını eğemediniz. Kürt halkı barıştan yana oldukça onlar savaştan yana oldular.  Bunun için gün çözüm günüdür. Hadi kalkın, gün Kürt halkının günüdür. Gün Mûş’un günüdür. Ahlaksızlıkla bizim önümüze geçmeye çalışıyorlar. Ama bunu başaramayacaklar” şeklinde konuştu.

'HER GÜN, HER SAAT ÇALIŞMALIYIZ'

31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldığını ve çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Bayındır, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hazır mısınız, cevabımızı verelim. Bu ahlaksızlığa karşı her gün, her saat, her saniye çalışmamız gerekiyor. Mesele belediye değil. Mesele Kürt sorunudur, mesele haksızlık, ahlaksızlık ve hukuksuzluktur. Bu saatten sonra bu zulmün yanında yer alanlar, bu katliamların ortağıdır. Bugüne kadar bizim yanımıza gelmeyenlere buradan sesleniyorum; bu saatten sonra barış ve kardeşliğe elimizi uzatalım. Hakikatin ve kardeşliğin yeri buradadır. Herkese sesleniyorum. Sizinle hep birlikte Mûş’u ve ilçelerini DEM Parti mührüyle donatacağız. Sizin bu heyecanınız bu coşkunuz ve mücadeleni Mûş’a kazandıracak.”

Konuşmaların ardından Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçıları Nuray Balık ve Arhat sahne aldı. Seslendirilen şarkılar eşliğinde zılgıt ve alkışlarla halay çeken halk, sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı attı.