Omer Şaristênî: İşbirlikçiler bizi katillere teslim ediyor!

Dukan şehitlerinin cenaze töreninde konuşan İmam Omer Şaristênî, "İşgalcilerin, kan emicilerin ve işbirlikçilerinin üzerimizden plan yapmasına ne zamana kadar izin verilecek" diye tepki gösterdi.

İşgalci Türk devleti, dün Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentine bağlı Dukan sınırında yer alan Xelekan-Kaniwatman yolu üzerinde seyir halinde olan bir araca SİHA saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu Hacî Awa nüfusuna kayıtlı Muzaffer Hüseyin Xidir ve beraberindeki 2 oğlu Muhammed Muzaffer (15) ve Mubin Muzafer (12) şehit düştü. Xidir ve iki oğlu, düzenlenen kitlesel bir törenle Raperin İdaresi’ne bağlı Ranya ilçesinin Haciawa beldesinde bulunan Makok Mezarlığı’na defnedildi.

'ÇOCUKLARIMIZIN KATLEDİLMESİNE GÖZ YUMUYORLAR'

Bölgenin önde gelen isimlerinden olan İmam Omer Şaristênî, şunları söyledi: "Ülkemizin egemenliği korunmuyor, savaş uçakları her gün yurttaşları hedef alıyor. Yetkililer, kim olursa olsun sorumlulardan hesap sormalıdır. İşgalcilerin, kan emicilerin ve işbirlikçilerinin üzerimizden plan yapmasına ne zamana kadar izin verilecek? Yetkiler bizleri nasıl katillere teslim eder, katliam yapılmasına nasıl göz yumabilirler ve nasıl olur da tüm bunların hesabı sorulmaz?”

Önemli olan şeyin parlamentoda kazanılan koltuk sayısı değil, ülkenin egemenliğinin ve ulusun güvenliğinin korunması olduğunu vurgulayan Omer Şaristênî, "Çocuklarımızın kanının dökülmesini engellemelerini, ülkemizin sınırlarının ihlal edilmemesini ve çocuklarımızın dronların hedefi olmamasını talep ediyoruz. Yerelde yaşanan çatışmalar oldukça tehlikeli" dedi.