Qendîl Newrozu halaylarla sona erdi

Dört parça Kurdistan’dan binlerce kişinin katıldığı Qendîl Newroz’u müzik ve halaylar ardından sona erdi.

QENDÎL NEWROZU

Binarê Qendîl’de ‘Önder Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ sloganıyla öğlen saatlerinde başlayan Newroz kutlaması halaylarla sona erdi.

Dört parça Kurdistan’dan binlerce kişinin katıldığı Qendîl Newrozu’nda Kutlamada, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın video mesajı gösterilirken KJK, Qendîl Newrozu Hazırlık Komitesi, Tevgera Azadiya Civaka Kurdistanê, (Kurdistan Özgürlük Hareketi) ve Önder Öcalan’a Özgürlük Komitesi’nin mesajları okundu. Devrimci Operasyon şehidi şehit Helmet Dêrelûk’un babası Zerdeşt Takor da sahneye çıkarak Newroz mesajını paylaştı.

Sanatçı Fevzi Kılıç, Hozan Welat, Hozan Şemdîn, TEV-ÇAND Avrupa üyeleri, Sanatçı Midya Hüseyin, Firmêsk Hafiz, Casim Saz ile Mexmur Kampı Müzik Grubu, Nisar Grubu, Şengal Dağı Grubu, Roj Halay Grubu kutlama boyunca sahne alarak halkın coşkusuna eşlik etti.

Daha sonra dağların ve Özgürlük Gerillalarının sesi olan Koma Awazên Çiya Qendîl Newrozu’nun sürprizi olarak halkın alkış ve zılgıtları eşliğinde sahneye çıktı. Grup, seslendirdiği 6 devrim şarkısıyla halka unutulmaz anlar yaşattı.

Kutlamanın devamında Civaka Îslama Demokratîk adına Mela Nadir sahneye çıkarak, Newroz’un Kürt halkının ulusal bayramı olduğunu söyledi.

Sahneye çıkan Kürt Sanatçı Casim Saz, halk için ‘Gerîla Bîr û Bawerî ye’ şarkısını seslendirdi.

Ardından Rojhilatê Kurdistanlı Sanatçı Jîna Seqizî, seslendirdiği birkaç şarkı ile alandaki coşkuyu ve sevinci zirveye taşıdı. Halk Jîna Seqizî’nin şarkıları eşliğinde özgürlük halayı çekti.

Kutlamada son olarak Nisar Müzik Grubu ve Ravîn Hewramî sahne alırken, Qendîl Newrozu özgürlük halayıyla sona erdi.