Qendîl Newrozu için hazırlıklar başladı

Bu yıl ‘Önder Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ şiarıyla düzenlecek Qendîl Newrozuna binlerce kişinin katılması bekleniyor. Qendîl Newrozu için hazırlıklar başlatılırken, katılım çağrısı yapıldı.

QENDÎL'DE NEWROZ

Qendîl Newroz Hazırlık Komitesi akşam saatlerinde, bu yılki Newroz hazırlıkları ve kutlamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Newroz Hazırlık Komitesi adına açıklama yapan Emine Muhammed, bu yılki Newroz’un 21 Mart günü saat 12.00’de başlayacağını bildirdi.

Emine Muhammed devamında şunları kaydetti; “Bu yılki Newroz Bayramı’nı mübarek Ramazan ayında kutlayacağız. Her iki kutsal günün bir arada olması daha da anlamlıdır. Gelin düşmana karşı tutumunuzu gösterelim ve hep birlikte zafer çağrısında bulunarak, onlara boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha bildirelim.”

Bölge halkının Özgürlük Hareketi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde Newroz’u karşılayacaklarını bildiren Emine Muhammed, “Newroz meşalesi 2 bin 724 yıldır sönmeden yolumuzu aydınlatıyor ve yol gösteriyor. Yurtsever halkımız, Newroz meşalesi şimdi Kürdistan’ın tüm dağlarında Zap, Metîna, Avaşîn ve Zagroslarda özgürlük gerillalarının elindedir. Gelin hep birlikte Qendîl Dağı’ndaki kutsal meşaleyi yakalım ve Newroz ateşini harlayalım. En eski ulusal bayramımızı hep birlikte kutlayalım ve Önder Apo’nun özgürlüğü için haykıralım” diye konuştu.