‘Savaş meydanında kimin savaşamayacağı bir kez daha ortaya çıktı’

12 Ocak günü gerçekleşen Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonda yer YJA Star gerillası Pelşîn, “Türk askerleri gerillanın operasyonu karşısında darmadağın oldu. Savaş meydanında kimin savaşabileceği, kimin savaşamayacağı bir kez daha ortaya çıktı” dedi

Özgürlük savaşçıları Türk devletinin saldırılarına karşı devrimci operasyonlar yapmaya devam ediyor. 12 Ocak günü Zap’ta düşmana yönelik Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonu gerçekleştiren gerillalar, 61 işgalciyi cezalandırırken, onlarca silah ve askeri malzemeye de el koydu. Şehîd Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonunda yer alan YJA Star gerillası Pelşîn, işgalci askerilerin yaşadığı korkuyu ve şehit Serxwebûn ile Rizgar’ı anlattı.


YJA Star gerillası Pelşîn eylemin amacını ve eylem anlarını şöyle anlattı: "Şehit Helmet Dêraluk adına yürüttüğümüz devrimci operasyon bir intikam operasyonuydu. Bu eylemi Önder Apo'ya, halkımıza ve tüm şehit yoldaşlarımıza armağan ettik. Eylemimiz kış mevsiminde, zorlu koşullarda gerçekleşti. Ancak bu koşullar bizim için hiçbir engel teşkil etmiyor. Çünkü Önderlikten aldığımız güçle mücadele ediyoruz ve bu nedenle engel tanımıyoruz. Türk askerleri operasyonumuz sırasında korkudan ne yapacağını şaşırdı. Gerillalardan büyük bir darbe yiyen düşman askerleri tarumar oldu. Türk devleti gücünü Amerika'dan alıp kendini kandırabilir, ama bizler gücümüzü Önderlikten, halkımızdan alıyoruz ve bu güçle mücadele ediyoruz. Başlatılan hamleler aralıksız bir şekilde devam ediyor. İmralı kapısı açılana ve topraklarımızı işgalcilerden temizleyene kadar da eylemlerimizi sürdüreceğiz. 

Operasyona büyük bir heyecanla başladık. İşgalcilerin mevzilerine girdik ve onlar bizi fark etmeden saldırıya geçtik. Tepede geçirdiğimiz her an şehit yoldaşlarımız aklımıza geliyordu. Türk devleti askerlerinin güçlü olduğuna ilişkin tüm dünyaya propaganda yapıyor ama düşman askerlerinin savaşamadığını gözlerimizle gördük. Büyük bir paniğe kapıldılar ve hangi yöne koşacaklarını bilemediler. 24 saat askerlerini öven NATO'nun ikinci güçlü ordusuna sahip olan Türk askerleri kendini savunamıyordu. Savaş meydanında kimin savaşabileceği, kimin savaşamayacağı bir kez daha ortaya çıktı. Kurdistan topraklarına girmek bu yüzden bu kadar kolay değil.”

ÖZGÜRLÜK DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Devrimci operasyonda şehit düşen yoldaşları Rizgar ve Serxwebûn’dan da bahseden gerilla Pelşîn konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Öncelikle şehit Rizgar ve Serxwebûn gibi yoldaşlara sahip olduğum için çok mutluyum. Eylem anında böyle yoldaşlarla omuz omuza savaştığımız için çok şanslıyız. Heval Serxwebûn’u kısa bir sürede tanıdım ama o kadar net bir kişiliği vardı ki, bu kadar kısa süre içerisinde kendisini çok iyi tanıttı. Onun hayali Kurdistan topraklarında Önderlikle birlikte özgürce yaşamaktı. Yoldaşlarına çok bağlıydı, bütün arkadaşlarıyla ilgilenirdi. Apocu felsefeye ve ideolojiye sahipti. Fedai duruşuyla ardından büyük bir direniş mirası bıraktı.

Heval Rizgar da aynı direniş ruhuyla mücadelede önemi bir rol ve misyon üstlendi. Heval Rizgar savaş alanında tereddütsüz bir şekilde düşmana karşı direndi. Rizgar yoldaş yanınızdayken arkanızda bir ordu varmış gibi hissettiriyordu. Bu bizim için büyük bir güç ve moral oluyordu. Yoldaşları arasından da çok farklı bir yeri vardı, gençlik enerjisini tüm arkadaşlarına aktarırdı. Şehit düşen her arkadaşımıza layık olmak için mücadele edeceğiz. Bu topraklarda Serxwebûn ve Rizgar gibi kahramanlar olduğu sürece özgürlük davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”