Uysal: Newroz'a ruh veren Abdullah Öcalan'a selam olsun!

Çirav Dağı eteklerinde binlerce kişinin katılımıyla kutladan Newroz'da konuşan DEP Parti Miletvekili Newroz Uysal, "Newroz’a ruh veren ve 25 yıldır tecrit altında olan Sayın Öcalan’a bu meydandan selam yoluyoruz. Newroz’unu kutluyoruz" dedi.

Sêrt’in Dihê (Eruh) ilçesinde Çirav Dağı eteklerindeki Kanî Mergî alanında  10 yıl sonra Newroz kutlaması yapıldı. Sarı, kırmızı, yeşil renkler ile donatılan alana Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi’nin (DEM Parti) milletvekilleri Newroz Uysal Aslan, Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DEM Parti Sêrt Belediyesi eşbaşkan adayları Sofya Alagaş ve Mehmet Kaysı, TJA, Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti, DBP PM üyeleri ile binlerce kişi katıldı. 

Newroz'un başlamasından saatler öncesinden yöresel kıyafetleriyle gelen halk, çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu. Alanda sık sık “Bijî berxwedana zîndanan” ve “Jin jiyan azadî”  sloganları atıldı. Alanda çekim yapmak isteyen polisleri uyaran DEM Parti milletvekilleri polisin çekim yapmaya devam etmesi sonrası kameranın önünü DEM Parti bayrakları ile kapattı. 

Newroz ateşi alkış, slogan ve zılgıt eşliğinde yakıldı. DEM Parkti milletvekilli Newroz Uysal, direnenlerin Newroz Bayramı’nı kutladı.  Newroz Uysal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newrozu'nu kutlaması üzerine halk alkış, slogan ve zılgıtlar atmaya başladı.

Newroz Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bugün dünyanın birçok yerinde Newroz ateşi yakıldı. Burada Çirav Dağı eteklerinde kutlanan Dihê Newrozu'nun tarihsel önemi var. Kadim Botan halkının Newrozu'nu kutluyoruz. 10 yıl sonra burada Newroz kutlanıyor. Tüm baskı ve zulüm politikaları, yağan yağmura aldırış etmeyen binler şu an burada varız, var olacağız mesajı veriyor. Newroz’a ruh veren ve 25 yıldır tecrit altında olan Sayın Öcalan’a bu meydandan selam yoluyoruz. Newroz’unu kutluyoruz. Ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan Sayın Öcalan’ın barış talebi oldu. Bu talebin yerine getirilmesi gerekiyor.”

Newroz Uysal, daha sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın önceki yıllardaki Newroz konuşmalarından derlenen mesajı okudu.

Newroz boyunca yağmur dinmezken halk alanı terk etmeden bayramı kutladı. 

Newroz kutlaması sanatçı Şilan Dora ve yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ardından son buldu.