Temel: Kimse Abdullah Öcalan ile halkın bağını koparamaz

Wêranşar'da on binlerin katıldığı Newroz kutlamasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar vererek, "Kimse Sayın Öcalan ile halkın bağını koparamaz" dedi.

WÊRANŞAR NEWROZU

Riha'nın Wêranşar (Viranşehir) ilçesine bağlı Şırnak Mahallesi'nde bulunan Mazat yerinde Newroz kutlaması yapıldı. Kutlamaya on binlerce kişi katıldı. Halkın büyük bölümü, ulusal kıyafetlerle kutlamaya katıldı. Sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalar taşıyan halk, sık sık “Bijî Serok Apo” ve "Jin jiyan azadî” sloganları attı. DEM Parti Gençlik Meclisi, "Rabe zû ji xew şîyar be” ve “Sen baharın açmamış çiçeğisin Kemal” yazılı pankartlar açtı.  

Newroz Tertip Komitesi Sözcüsü İbrahim Ekti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geçmiş yıllardaki Newroz değerlendirmelerini okudu. Bu sırada alandan “Bijî Serok Apo” sloganı yükseldi. Barış Anneleri, Newroz ateşini yaktı. Wêranşar Belediye Eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun ile Serhat Dicle İnan, halkı selamladı. Eşbaşkan adayları, halkı seçimlerde DEM'i sahiplenmeye çağırdı.

'ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI'

DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer de sahneye çıkarak, halkın Newroz'unu kutladı.
Erkmen, konuşmasında İmralı tecridine tepki göstererek, "Sayın Öcalan bir an önce kendi rolünü oynaması için fiziki özgürlüğüne kavuşmalıdır” dedi.
Barış Anneleri Meclisi'nden Meyaser Korkmaz, Newroz’un onurlu bir barışa vesile olmasını istedi.

'SEÇİM KÜRTLER VE KÜRT DÜŞMANLARI ARASINDA'

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Derwêş ve Edûlê'nin hikayesine değinerek, Wêranşar’ın "kahramanlar kenti" olduğunu söyledi. Temel, "Bu kentte Kürt halkının direniş tarihi, Derwêşê Evdî'nin işgalcilere karşı verdiği direniş tarihi kadar eski. Derwêşê Evdî'nin Edûlê'ye karşı sevgisi her Kürdün topraklarına olan sevgisidir. Bugün Kurdistan’da yüzlerce genç Evdî'nin Edûlê'ye karşı sevgisi gibi içinde sevgi taşıyarak, mücadele ediyor. Önümüzdeki seçim Kürtler ve Kürt düşmanları arasında olacak” diye konuştu.
Seçimlerde Riha Büyükşehir Belediyesi'ni alacaklarını vurgulayan Temel, "Biz hem Wêranşar hem de büyükşehir belediyesini alacağız. DEM Parti dışında kimseye oy vermeyeceğiz. Yapılan algılara kulak asmayın. 31 Mart’ta DEM Parti zaferini kutlayacağız. Hiçbir parti ile bir temasımız yok, kimseye verecek bir tane oyumuz bile yok” dedi.

'KİMSE ABDULLAH ÖCALAN İLE HALKIN BAĞINI KOPARAMAZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride tepki gösteren Temel, "Tutsaklar açlık grevinde, anneler ise nöbette. Artık Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün zamanı gelmiştir. Kimse Sayın Öcalan ile halkın bağını koparamaz. Kimse Sayın Öcalan’ı gençlerin kafasından çıkaramaz. Tecride hayır, yaşasın özgürlük" ifadelerini kullandı.  

Daha sonra Sanatçı Hediye Kalkan sahne aldı. Hediye Kalkan'ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekildi.