Tevgera Azadi'den yasaklara rağmen Süleymaniye konferansı

Son haftalarda yeni bir baskı dalgasının hedefi olan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) Süleymaniye bölgesinde ikinci konferansını topladı.

Onlarca üye ve yöneticinin katıldığı Süleymaniye bölgesi 2. Konferansı, hareketin eşbaşkanı Mihemed Ebdulla’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Ebdulla, Tevgera Azadî’nin iktidarın saldırılarına maruz kaldığını hatırlatarak, nasıl ki Tevgera Azadî kuruluş kongresi engellemelere karşı bir cevap oluşturduysa, bu konferansın da engellemelere cevap niteliği taşıdığını kaydetti

Tevgera Azadî’yi “bir düşünce hareketi” olarak tanımlayan Ebdulla, hiçbir girişimin düşünlerinin önlerini alamayacağını vurguladı.

Ebdullah, “İktidar sisteminin kaos içinde. Buna karşı eşitlik ve özgürlük mücadelemiz her yerde yükselmektedir” dedi.

Bu konuşma ardından iki yıllık faaliyet raporunun okunmasına geçildi.

Konferansın gündeminde Tevgera Azadi içtüzüğünün okunup tartışılması ile Süleymaniye bölgesinin yeni eşbaşkanları ve meclis üyelerinin seçilmesi var. Konferansta, önümüzdeki döneme ilişkin planlamaların da çıkarılması bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Tevgera Azadi’nin bölgede resmi olmadığını ileri sürerek ofislerini kapatmıştı.

Tevgera Azadî yeniden ofislerini açmak için hukuki ve siyasi bir girişimler başlatırken, yasaklara rağmen bölge konferansları yapılıyor.