Tevgera Azadî ‘Raperîn ruhuyla’ örgütlenmeye çağırdı

Tevgera Azadî, Güney Kurdistan’da 5 Mart 1991 yaşanan halk ayaklanmasının (Raperîn) yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Raperîn ruhuyla örgütlenmeye çağırdı.

Güney Kürdistan Halkının Baas rejimine karşı halk ayaklanmasının yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Tevgera Azadî Yürütme Kurulu, “İsyancı ve yurtsever halkımız ve şehit aileleri, işgalci ve faşist Baas rejimine karşı güçlü bir ruh ve iradeyle ayağa kalktı. Diktatörlere öyle bir diz çöktürdü ki bir daha bellerini doğrultamadılar. Bu başarı Kürt halkı için tarihi bir başarıydı” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Parti çıkarcılığı, ailecilik, bölgecilik ve talancılığa karşı gelişen ayaklanmanın sorumluluğu siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların artmasına ve Kürtlerin kazanımlarının gittikçe kaybedilmesine yol açan Kürdistan Bölgesi’nin 33 yıllık iktidarındadır. İktidar, mevcut kazanımların elden gitmesine neden olurken halkın çıkarlarına karşı siyaset geliştiriyor.

İktidar, Kürdistan’ın işgalcilerine destek verdi ve bu desteğin sonucunda işgalcilerin askerleri Kürdistan devrimcileriyle savaşmak üzere bu topraklara geldiler. Şimdi de Güney Kürdistan’da Özgürlük Hareketi’ne karşı işgalci Türk ordusuna yardım ederek Kürdistan özgürlük savaşçılarını terörize ediyorlar.

Kürdistan halkının, kendi kaderini tayin etmesi, baskı ve zulmü durdurması, kazanımlarını koruması ve hedeflerine ulaşabilmesi için birleşerek örgütlenmekten başka seçeneği yoktur. Tüm kadınları, gençleri ve toplumu Raperîn ruhuyla örgütlenmeye ve demokrasi mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.”