Tülay Hatimoğulları Wan’dan seslendi: Arkadaşlarımızı serbest bırakın

Van Adliyesi önünde seslenen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Gözaltına alınan arkadaşlarımız onurumuzdur” diyerek Kürt’ün halayı ve müziği ile uğraşmaktan derhal vazgeçmelerini ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

KÜLTÜREL VE SİYASİ SOYKIRIMA TEPKİ

Wan’da yapılan siyasi soykırım operasyonlarında DEM Parti İl Eşbaşkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Milletvekilleri Vezir Parlak, Mahmut Dündar, Halide Türkoğlu, Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal  beraberindeki DEM Partili yöneticiler Wan Adliyesi önüne geldi. 

‘YEREL SEÇİMLERDEN BU YANA WAN İLE UĞRAŞIYORLAR’

Gözaltına alınan kişilerin ailelerini adliye önünde ziyaret eden Tülay Hatimoğulları, beraberindeki heyetle bir açıklama yaptı. Son dönemlerde Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için tutuklamalara tepki gösteren Tülay Hatimoğulları, “Bugün Wan Adliyesi önündeyiz. İki gün önce Wan’da il eşbaşkanlarımızın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Şu anda il eşbaşkanlarımızın da aralarında olduğu 11 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu süreç Mersin’de halay çeken insanların gözaltına alınmasıyla başlayıp bütün alanlara yayıldı. Bu hukuksuz gözaltıları asla kabul etmiyoruz. Wan halkı iradesini ortaya koymuştur. Yerel seçimlerden bu yana Wan ile uğraşıyorlar. Bu gözaltılarla birlikte bir ayrımcılığa daha imza atılmıştır. Gözaltına alınan arkadaşlarımız onurumuzdur” dedi. 

‘GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞLARIMIZI DERHAL SERBEST BIRAKIN’

AKP-MHP’ye seslenen Tülay Hatimoğulları, Kürt’ün halayı ve müziği ile uğraşmaktan derhal vazgeçmelerini ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Tülay Hatimoğulları, “Bu ülkede 30 milyon Kürt var. Ülkedeki bütün düğün ve taziyeler müdahale mi edecekler? Kürt’ün diliyle oymak bu ülkeye kazandırmaz, kaybettirir. Ülkedeki gerçek sorunları unutturmak için Kürtlerle uğraşıyorlar. Kürt halkı üzerinde bütün halkları cezalandırmaya çalışıyorlar. Buradan herkese sesleniyorum; Kürtlere yapılan zulme karşı durmalıdırlar. Kürtlerin iradesine ipotek koymak istemeye çalışanlar dönsünler yerel seçimlere baksınlar. Kürtlerle ortak yaşamın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Gözaltına alınan bütün arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” diye konuştu.