Türk devleti aynı aileden 3 kişiyi katletti

İşgalci Türk devleti Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentine bağlı Şarbajêr ilçesinde seyir halindeki bir araca saldırıda bulundu, aynı aileden biri çocuk 3 kişiyi katletti.

RojNews’in haberine göre öğle saatlerinde Şarbajêr ilçesinin Çiwarta nahiyesi yakınlarında seyir halindeki bir araç, SİHA tarafından hedeflendi. 

Bombalamada aynı aileden biri çocuk üç kişinin katledildiği bildirildi. Hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri henüz tespit edilemedi. 

Türk devleti 4 Eylül Çarşamba günü de Süleymaniye kentine bağlı Dukan sınırında yer alan Xelekan-Kaniwatman yolu üzerinde seyir halinde olan bir araca yönelik SİHA saldırısı düzenlemiş bir baba ve iki oğlunu katletmişti. Katledilen çocuklar 12 ve 15 yaşlarındaydı. 

Resmi verilere göre işgalci Türk devletinin 2024 yılının başından bu yana Güney Kürdistan topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 20 kişi katledildi. 

Türk devletinin 23 Ağustos’ta gazetecileri doğrudan hedef alan bir saldırıda, gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn katledilmiş, biri ağır olmak üzere 6 gazeteci de yaralanmıştı.

Türk devleti işgal saldırıları ve sivilleri doğrudan hedef alan saldırılarında KDP’nin desteğini açıktan alırken, kısa bir süre önce Bağdat yönetimi de Türk devleti ile bir güvenlik anlaşması imzaladı. 15 Ağustos’taki bu anlaşmadan sonra saldırılar tırmandı.