Türk devletine YNK’den kınama

Irak Parlamentosu YNK Fraksiyonu, işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik SİHA saldırılarını kınadı; “Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinin sessizliği ve tutum almaması Türkiye’nin saldırılarına meşruiyet kazandırıyor” dedi.

Irak Parlamentosu YNK (Kürdistan Yurtseverler Birliği) Fraksiyonu, parlamentoda yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik silahlı insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyoruz. Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinin sessizliği ve tutum almaması Türkiye’nin saldırılarına meşruiyet kazandırıyor” dedi.

Açıklamada, “Geçtiğimiz 72 saat içinde Silêmanî ve Dihok vilayet sınırlarında gerçekleşen iki saldırıda toplam yedi sivil şehit oldu. Bunlardan biri çocuktu ve çok sayıda kişi de yaralandı” denildi.

YNK açıklamasında Irak ve Kurdistan Bölge hükümetleri de şu ifadelerle eleştirildi: “Saldırılar devam etmesine rağmen Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinin sessizliği, bu saldırılara karşı tavır almamaları, Irak’ın egemenliğinin ihlalini kabul etmekle eşdeğer olup saldırılara meşruiyet tanımak anlamına gelmektedir.”

YNK, sessizliğin bozularak ciddi bir tutum sergilenmesini istedi.