Tutsaklardan Newroz'a mesaj: Önderliğin özgürlüğü etrafında bir araya gelelim

Riha Newrozu'na mesaj gönderen açlık grevindeki tutsaklar, “İçimizde yanan ateş sönmeyecek. Önderliğin özgürlüğü çevresinde bir araya gelelim" dedi.

RIHA NEWROZU

Riha’da bu yıl “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla gerçekleştirilen ve on binlerin katıldığı Newroz kutlaması, siyasi tutsakların gönderdiği mesajın okunması ve sahne alan müzisyenlerin söylediği kilamlar ile son buldu.
Tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 118 gündür açlık grevinde olduklarını, Kürtlerin 200 yıldır faşizm koşullarında yaşadığını belirterek, şunları belirtti:

Halkların emekleri ile kurulan Cumhuriyet bizler için zulümden başka bir şey getirmedi. Bu Cumhuriyet bugüne kadar da Kurdistan ve halklara olan düşmanlığından taviz vermedi. Bunun için diğer halklara ‘özgürlük’ getiren Cumhuriyet, Kürtlere ölüm talan ve soykırım dışında bir şey getirmedi. Bu dönemde sahneye çıkan Başkan Apo sisteme dur dedi. Şêx Seîd ve Seyît Rizaların mirasını devir aldı. Halkların tarihinde ilk defa devlet dışı bir paradigma ile yola çıktı. Bundan kaynaklı Nemrudi bir gazap ile karşı karşıya kaldı ve 25 yıldır işkence koşullarından esir tutuluyor. Herkes bilsin ki artık özgür olamayan bir Önder ve statüsüz bırakılan bir Kurdistan’a tahammülümüz kalmadı. Bundan kaynaklı sizlerin çocukları, yoldaşları ve kardeşleri olan bizler; çıplak bedenlerimizi açlık grevine yatırdık. Herkesin Kürtlerin kolektif değerleri ve Önderliğin özgürlüğü çevresinde bir araya gelmesi gerekir. Zindanlar ne kadar soğuk ve hücreler ne kadar karanlık olursa olsun içimizde yanan ateş sönmeyecek ve ruhumuz hiçbir zaman soğumayacak. Hepinizin Newroz'unu kutluyor ve hepinizi direnişe, kolektif bir mücadeleye davet ediyoruz. Ya özgürlük ya özgürlük."

On binlerce kişinin katıldığı Riha Newrozu Koma JinMA’nın sahne alması ile son buldu.