Van’da açlık grevi sona erdi: Daxwazîya Leyla'yê daxwaza me ye

HDP Van İl Örgütü tarafından cezaevinde tecrit politikalarını protesto etmek ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek olmak amacıyla başlatılan açlık grevi "Daxwazîya Leyla'yê daxwaza me ye" sloganlarıyla sona erdi.

HDP Van il binasında 25 kişinin katıldığı iki günlük açlık grevi düzenlenen basın açıklamasıyla sona erdi. Basın açıklamasına halkın yanı sıra HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, TJA aktivistleri, Barış Anneleri katıldı.

Açıklamayı yapan HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, “Bildiğiniz gibi Sayın Leyla Güven, 7 Kasım’da çıktığı duruşmada yargılamayı kabul etmediğini belirterek, Sayın Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevine başladığını açıkladı. Biz de Van halkı olarak Sayın Güven’e destek olmak amacıyla iki günlük açlık grevi eylemimizi yaptık. Çünkü, sayın Güven’in talepleri bizim taleplerimizdir, Kürt halkının talepleridir. Sonuna kadar bu taleplerimizin mücadelesini yürüteceğiz. Bize bu konuda destek veren tüm kurumlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Basın açıklaması “Daxwazîya Leyla'yê daxwaza me ye" ve “Jin, Jiyan, Azadi” sloganlarıyla sona erdi.