YBŞ ve YJŞ, Şengal Katliamı şehitlerini andı

YBŞ ve YJŞ, Şengal Katliamı şehitleri için anma töreni düzenledi. İşgal saldırıları ve ihanete de dikkat çekilen törende, "Direnmeye devam edeceğiz" mesajı verildi.

YBŞ, YJŞ’li savaşçılar ile Êzidxan Asayişi 3 Ağustos Fermanı’nın yıl dönümü vesilesiyle askeri tören düzenledi.

 Törende 74’üncü Ferman ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anılarak, Kürt ve Êzidî halklarının mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı.
Törende YJŞ ve YBŞ Komutanlığı adına konuşan Axîn İntikam, şunları söyledi: “74’üncü Ferman şehitlerini saygıyla minnetle anıyorum. Yine Ferman’da halka kendisini siper yapan Şehit Dilşêrlerin Egîd Civyanların, Mam Zekilerin, Nûjiyanların Berxwedanlar'ın, Zinar û Şengaller'in anıları önünde eğiliyor, şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyorum.

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ VE KDP İLE KÜRT HALKINI HEDEF ALIYOR'

Ferman bitmiş ve artık özgürce yaşıyoruz, diyemeyiz. Özellikle bu on yılda YBŞ ve YJŞ güçleri olarak Şehit Said heval önderliğinde yürüttüğümüz devrim mücadelesine Şehit Dijwar, Zerdeşt, Pîr Çeko ve daha onlarca arkadaşımız önderlik etti. Onlar Êzidxan’a öncülük ettiler ve Êzidxan kültürünü korumak için canlarını feda ettiler. On yıldır süren bu yürüyüşte birçok saldırıya ve kirli komploya karşı direndik ve toplumumuza yönelik her türlü saldırıya karşı da direnmeye devam edeceğiz.”

Axîn İntikam, işgalci Türk devletinin saldırılarına da değinerek, "Artık Erdoğan da DAİŞ gibi sahada hangi ırk ve milletten olduğuna bakmaksızın karşısına çıkan her şeyi yıkıp yağmalıyor. Kurdistan’ın doğasını talan ediyor, işgal ediyor. Türk devleti DAİŞ’i güncelleyerek planlarını hayata geçirmek istiyor. Sadece DAİŞ’i yaşatmıyor, aynı zamanda KDP etrafında çeteleri toplayarak halka saldırtıyor.  Biz bu Neo-Osmanlı planının farkındayız ve kabul etmeyeceğiz. Sadece Êzidî toplumunu değil, başta azınlıklar olmak üzere Irak’ta yaşayan tüm halkları korumaya hazırız. Tüm kültürleri, dinleri, inançları yok etmek isteyen işgalci düşmana karşı direnmeye devam edeceğiz" dedi.

İHANETE TEPKİ: BU KİRLİ PLANLARA KARŞI ÇIKALIM

Axîn İntikam, şunları belirtti: “Barzaniler Ferman zamanında Êzidî toplumuna yaptığı ihaneti bugün daha da büyüterek devam ettirmeye çalışıyor. Barzani ailesi ihanetleriyle biliniyor ve bugün DAİŞ çeteleri ile birlikte harekete ediyor. Bunlar Êzidilerin kültürlerini inançlarını ve varlığını yok etmeye çalışıyor. Ferman’ın 10’uncu yılında tüm kamuoyunu bu kirli planlara karşı durmaya çağırıyoruz. İşgalci düşman tüm Irak ve Güney Kurdistan topraklarını işgal ederek Misak-ı Milli sınırlarına ulaşmak istiyor. Buradan herkesi uyarıyoruz ki, bugün bu plan Güney Kurdistan içinse yarın tüm Irak için olacaktır.”

YJŞ Komutanlığı’ndan Axîn İntikam, konuşmasını şöyle tamamladı: "Biz YBŞ ve YJŞ güçleri olarak Özerk Şengal ve kutsal Êzidxan’ı savunmak ve kazanımlarımızı koruyabilmek için bu toprakların her karışında kan döktük. Tarz ve taktikte derinleşerek başka fermanların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı, topraklarımızı korumaya, Şengal’e dönmeye ve bu kutsal topraklara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Son olarak bir kez daha şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyor, bu kutsal topraklara sahip çıkacağımıza dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”