Zap'ta devrimci operasyon: 37 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası Zap’ta Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 1’ü yüzbaşı 37 işgalci cezalandırıldı. Çok sayıda silah ve malzemeye el konulurken, kalanlar da imha edildi. 1 gerilla ise şehadete ulaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ta gerçekleştirilen devrimci operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“17 Şubat saat 12:50’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki temel bir üs alanına konumlanan işgalcilere yönelik Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Saldırı taktiği ile başlatılan devrimci operasyonda, birçok koldan hedeflenen düşman mevzileri düşürülüp ele geçirildi. Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine giden profesyonel operasyon gücü hızlı bir biçimde üs alanını işgalcilerden alarak, cenazelerinin üzerine gidip silahlarına el koydu. İşgalcilere ait el bombaları, B-7 roketleri vb. cephanelerine el koyduktan sonra bunları işgalcilere karşı kullandı. El konulan silahların yanı sıra işgalcilere ait malzeme, çadır ve konteynırlar dahil tüm üs alanı ateşe verilip yakıldı.

İşgalcilerin cenazelerinin üzerine giden Kurdistan Özgürlük Gerillası, toplamda 37 işgalcinin cezalandırıldığını netleştirdi. Aynı zamanda 1 yüzbaşı olmak üzere alt düzeydeki komutanların da cezalandırıldığını tespit etti. Güçlerimiz, işgalci komutanlara ait çeşitli malzemelere de el koydu.

İMHA EDİLENLER

Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu’nda işgalcilere ait; 15 mevzi, 7 konteynır, 1 cephanelik, 1 muhabere yeri, 1 gözetleme yeri, 2 A4 silahı, 1 bombaatar silahı, 2 radar sistemi ve 5 mobesse kamerası tamamen imha edildi.

EL KONULANLAR

Cezalandırılan işgalcilerin üzerindeki; 8 MPT-55 ferdi silaha, 8 MPT-55 silah şarjörüne, 5 BKC tam otomatik silaha, 1 BKC tam otomatik silahının yedek namlusuna, 300 BKC silah mermisine, 1 tekli bombaatar silahına, 3 tamburlu bombaatar silahına, 1 Bora marka keskin nişancı tüfeğine, şarjörlerine ve tüm malzemelerine, 2 B-7 roketatar silahına, 2 pompalı silaha ve bir tabancaya 8 termal dürbününe, 4 gece dürbününe, 1 gündüz dürbününe, 11 silah dürbününe, 2 silah noktalayıcısına, 1 büyük telsiz cihazına ve aküsüne, 4 telsiz cihazına, 2 el bombasına, 3 işaret ışığına, 3 fotokapana, 2 güneş enerjisi paneline, 2 mobesse kamerasına, 7 güç kaynağına (powerbank), 1 teleskopa, 1 şarjlı bataryaya, 1 asker kaskına, 2 sensöre, 3 telefona ve 1 çantaya el konuldu.

1 GERİLLA ŞEHADETE ULAŞTI

Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu’na Apocu fedai ruhla katılan yiğit militan Şervan yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaştı.

TÜRK DEVLETİ YİNE YALANA SARILDI

İşgalci Türk ordusu Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu’nda çok ağır bir darbe alıp, büyük kayıplar vermiş, üs alanı olan tepedeki tüm gücü komutanlarıyla beraber cezalandırılıp malzemelerine el konulmuş, diğer askeri malzemeleri ve yerleri de yakılarak imha edilmiştir. İşgalci ordu çok ağır bir darbe almış olmasına rağmen, adeta ölü taklidi yapmış, saatlerce hiçbir açıklamada bulunmamış, sonrasında ise sadece 1 askerinin öldüğünü 1 askerinin de yaralandığını belirtip, önce 6 sonrasında ise 8 gerillanın şehit olduğu yalanını uydurmuştur.

Başta Türkiye halkları ve tüm kamuoyu bilmelidir ki; bu devrimci operasyonda faşist AKP-MHP rejiminin savaş siyasetindeki ısrarı ve çıkarları uğruna kış koşullarında gerilla mevzilerinin üzerine sürdüğü 37 asker cezalandırılmıştır. Bu tablonun sorumlusu olan AKP-MHP faşist rejimi, yaşananları ne kadar saklamaya çalışıp ve yalanlarla farklı göstermeye çalışsa da yaşanan hakikat budur. Kurdistan’da kapsamlı bir savaş yaşanmaktadır, bu savaş daha öncesinden belgelerle kamuoyuyla paylaşıldığı gibi bundan sonra da belgelerle paylaşılacaktır. Bu devrimci operasyonda yalan söyledikleri gibi 8 kaybımız yaşanmamış, sadece Şervan yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Bunun dışında ne kaybımız ne de yaralımız vardır. Gerçek budur.

DEVRİMCİ OPERASYON 26. YILINDA KOMPLOYA VERİLMİŞ BİR CEVAPTIR

Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu halkımızın tarihine kara bir gün olarak geçen Rêber Apo’ya karşı geliştirilen 15 Şubat Uluslararası Komplosu’na 26. yılında verilmiş bir cevaptır. Amacı Rêber Apo’yu ve Özgürlük Hareketi’ni yok ederek Kurdistan halkı üzerinde soykırımı uygulamak olan uluslararası komploya karşı halkımız, zindandaki yoldaşlarımız ve özgürlük gerillamız 25 yıldır büyük bir direniş yürüterek komployu sonuçsuz bırakmıştır. Gerçekleşen Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu yürütülen bu tarihi direnişin hangi düzeyde sürdürüleceğini göstermektedir. Kurdistan Özgürlük Gerillası komplonun 26. yılında da üzerine düşen görev ve sorumluluklarına sahip çıkmak için yeterli tecrübe, kararlılık, güç ve kudrete sahiptir."