4 YPG savaşçısı şehit düştü

YPG, işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırıda 4 savaşçısının şehit olduğunu açıkladı.

 Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi, "İşgalci Türk devleti köy ve kentlerimizi bombardımana tutarak bölgedeki huzur ve istikrarı bozmak istiyor. Uluslararası ve yerel güçlerin sessizliğinden faydalanan Türk devleti 3 Ağustos Şengal Soykırımı’nın dokuzuncu yıl dönümünde Qamişlo Kantonu'na bağlı Hirmeşêxo köyünde 4 komutanımızın ve 2 savaşçımızın bulunduğu bir aracı hedef alarak namertçe bir saldırı gerçekleştirdi. Savaşçı ve komutanlarımız olan Diyar, Garzan, Hîwa ve Orhan yoldaşımız şehitler kervanına katıldı. İşgalci Türk devleti gerçekleştirdiği bu saldırılarla Şengal’de kahraman savaşçılarımızın direnişi karşısında yenilen DAİŞ terör çetelerinin intikamını alıyor denilebilir. Şehadete ulaşan 4 yoldaşımız da, uzun yıllar boyunca başta ÖSO, El Nusra ve DAİŞ çeteleri olmak üzere bölgeye yönelik her türlü saldırıya karşı büyük bir fedakarlık ve cesaret içinde karşılık verdi. Bu yoldaşlarımızın katılımı, özellikle 2014-2019 tarihleri arasında DAİŞ'e karşı verilen savaşta amansızdı. Bu nedenle bu yoldaşlarımızın verdiği emek ve fedakarlıkları hiçbir zaman unutulmayacak ve devam eden mücadelemizde daima anılacaktır.  Bu temelde başta 4 yoldaşımızın değerli aileleri olmak üzere tüm Kuzey ve Doğu Suriye’deki yurtsever ailelerimize başsağlığı diliyoruz. Şehit yoldaşlarımızın hayallerinin peşinden koşacağımıza ve intikamlarını alacağımıza dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz" dedi.

YPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

"Qamişlo halkı, sadece Rojava Devrimi'nin başlangıcından değil Önder APO'nun Ortadoğu'ya geldiği dönemden bu yana yaklaşık 50 yıldır kesintisiz direniş geleneğini sürdürüyor. Önderliğin fikir ve düşüncelerinden yola çıkarak sisteme karşı alternatif bir yaşam inşa ettiler. Qamişlo halkımız 2004 olaylarında halk düşmanlığını körükleyen fitne ve fesat girişimlerine karşı güçlü bir tavırla ayağa kalkmış ve verdiği ağır bedeller sonucunda Rojava devriminin önünü açmıştır. Serhildan geleneğini sürdürerek binlerce evladını Kudistan'ın özgürlük saflarına katmışlardır. Halkımız son 11 yılda Rojava Devrimi’ni korumak için 7’den 70’e seferber olmuş ve ağır bedeller vermeyi göze alarak bir an olsun geri adım atmadı.

DAİŞ’e karşı verilen mücadelede Qamişlo gençlerimiz savaşın en ön saflarında yer alarak kahramanca bir duruş sergilemişlerdir. Savaşta maharetli oldukları kadar savaşta bir komutanın nasıl olması gerektiğini de gösterdiler Diyar, Garzan, Hîwa ve Orhan yoldaşlarımız da Qamişlo’nun en değerli gençlerinden biriydi. Yaşamın her alanında ve anında yurtseverlik, mücadele, savaşçı ve cesaretli duruşunu sergilemiş ve özgürlük mücadelesindeki Qamişlo halkının yurtseverliğini, direnişini, mücadeleci ruhunu ve cesaretini göstererek özgürlük mücadelemizin değerli militanları oldular.

DİYAR YOLDAŞIMIZ İŞGALCİLERE KARŞI DİRENİŞ CEPHESİNDE YERİNİ ALDI

2011 yılında Suriye'de çıkan iç savaşın gelişmesiyle birlikte Rojavayê Kurdistan'daki Kürtler özsavunma sistemini kurmaya başlayınca Qamişlo'da doğup büyüyen Diyar yoldaşımız da kardeşleri gibi halkının özgürlük mücadelesine katıldı. 19 Temmuz devrimi sürecine gizli ve aktif bir şekilde ilk katılan bir arkadaşımız oldu. 2013’te Cebhet El Nusra çetelerine karşı savaştığımız sırada Til Elo ve Serêkaniyê’deki direniş cephesinde yerini aldı. Aynı zamanda Til Hemîs ve Til Birak’a yönelik yapılan operasyonlarımızda da yer aldı. DAİŞ'in Şengal’de yönelik saldırsı sürecinde önce Cezaa'ya, ardından Şengale giderek Êzîdî halkımızın özgürleştirilmesinde tarihi bir rol oynadı. DAİŞ’e yönelik başlattığımız askeri hamlelerde yer alan Diyar yoldaşımız, Şedadê, Silûk, Til Temir, Hesekê, Minbic ve son olarak Dêrazor operasyonlarında yer aldı. Hem savaşçı hem de bir komutan olarak etkin ve başarılı bir pratiğin sahibi oldu.

ORHAN YOLDAŞ ANKA KUŞU MİSALİDİR

Yoldaşları arasında Aram olarak tanınan Orhan yoldaşımız, Qamişlo’nun yurtsever bir ailesinde dünyaya geldi. 19 Temmuz devrimiyle yeni bir yaşama adım attı.  İlk olarak bölgede daha sonra dünyaya etkisini yayan Rojava Devrimi çetelerin destekleyicisi olan işgalci Türk devletinin hedefi oldu. Direnişimizin en zorlu dönemlerinde Serekaniyê'den başlayıp DAİŞ'i Deyrizor'da yenilgiye uğratan Orhan yoldaşımız, Rojava devriminin kazanımlarını yok etmek ve bölgeyi işgal etmek isteyen güçlere karşı yoldaşlarıyla birlikte daima en ön saflarda yer aldı.

DAİŞ’e karşı savaşta yer alan Orhan yoldaşımız birçok kentin özgürleştirme hamlesinde yer alırken 2015’te Til Temir kentinde yaralandı. Yaralanmayı kendine engel görmeyen yoldaşımız işgalci güçlere karşı verilen mücadelede bir an olsun geri çekilmemiş yoldaşlarıyla birlikte kararlı bir duruş sergilemiştir.  Yoğun faaliyetlerine rağmen kendi eğitimini ihmal etmemiş gerek ideolojik gerek savaş profesyonelliğinde derinleşmeyi esas aldı. Geliştirdiği bu karakteriyle bölgeyi DAİŞ’ten özgürleştirme hamlelerine aktif bir şekilde katıldı.  2017 tarihinde Reqa özgürleştirme hamlesine de katılan Orhan yoldaşımız bu seferde iki elini ve bir ayağını verdi. Ancak tüm bunlara rağmen aynı bir anka kuşu misali olan yaratıcılığını bir an olsun el vermemiş ve mücadeleden geri kalmamıştır. Gördüğü tedavi ardından bir kez daha çalışmalara geri dönen Orhan yoldaşımız Gazi kimliğiyle aldığı sorumluluğun farkında olup tüm yoldaşlarından daha çok emek vermiş ve fedakâr olmuştur.

GARZAN YOLDAŞ SAVAŞTA ZEKİ VE YETENEKLİYDİ

Yine Qamişlo'da yurtsever bir ailede dünyaya gelen Garzan yoldaşımız, 2013 yılında çetelere karşı verilen amansız savaşta saflarımıza katılarak önce ideolojik ve askeri eğitimlerden geçti. İlk deneyimini 2014 yılı başında Til Berak operasyonundan alan Garzan yoldaşımız, daha sonra Til Marûf ve Şedadê’ye karşı gerçekleştirilen saldırılarda savaşçılığını geliştirerek güçlü bir şekilde ve büyük bir ustalıkla Minbic’i DAİŞ çetelerinden özgürleştirme hamlesinde yerini aldı. 2016 yılında kendini geliştirmek amaçlı farklı faaliyetler yürüten Garzan yoldaşımız, daha sonra askeri branş eğitimine katıldı. Savaşta zeki ve yetenekli olduğu kadar eğitimde de başarılı bir tavır sergilemiştir.

HÎWA YOLDAŞ DÖNEMİN SAVAŞ TARZINI İNŞA ETTİ

Reqa’da yurtsever bir Kürt ailesinde dünyaya gelen Hîwa yoldaşımız da, 2013 yılında önce Cebhet El Nusra ardından DAİŞ çeteleri tarafından işgal edilen Reqa’da yaşamak istemeyen ailesiyle Qamişlo kentine taşınmak zorunda kaldı. 2014’te DAİŞ çetelerine karşı direniş cephesinde yer almak isteyen Hîwa yoldaşımız savaşın en ön cephelerinde yer aldı.  DAİŞ çetelerine yönelik 6 yıldır süren savaşta, Til Hemîs, Hesekê, Serêkaniyê, Girêsipî, Tişrîn, Minbic, Reqa, Tebqa ve Dêrazor’daki operasyonlarda yer aldı. Attığı her adımda örnek teşkil eden yoldaşlığı ve cesaretli kişiliğiyle dönemin savaşçı tarzını inşa etti.

Bu temelde 4 yoldaşımıza ve kahraman komutanlarımıza intikam alacağımızın ve bölge halkına özgür bir gelecek bırakacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Şehitlerin kimlik bilgileri şu şekilde:

Adı: Diyar Şoreş

Adı ve Soyadı: Diyar Xelîl

Anne Adı: Narîman

Baba Adı: Cuma

Şehadet Tarihi ve Yeri: Qamişlo / 3 Ağustos 2023

Adı: Garzan Qamişlo

Adı ve Soyadı: Berzan Şêxmus

Anne Adı: Leyla

Baba Adı: Mustafa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 3 Ağustos 2023

Adı: Hîwa Qamişlo

Adı ve Soyadı: Ehmed Simo

Anne Adı: Gulê

Baba Adı: Fadil

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 3 Ağustos 2023

Adı: Orhan Qamişlo

Adı ve Soyadı: Aram Îbrahîm

Anne Adı: Şêxa

Baba Adı: Mihemed

Şehadet yeri ve Tarihi: Qamişlo / 3 Ağustos 2023