5 QSD şehidi Reqa’da uğurlandı

Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda dün şehit düşen 5 QSD savaşçısı, Reqa’da sonsuzluğa uğurlandı.

Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda şehadete ulaşan QSD bileşeni El Şemal Demokratik Güçleri üyesi 5 şehit Reqa’da bulunan Hikumiye Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Şehitler için düzenlenen törene, El Şemal Demokratik Güçleri, Zenubiya Kadın Topluluğu, siyasi partiler, QSD savaşçıları, şehit aileleri de katıldı.

Törende konuşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanlarından Mehmûd Hebîb, "Ülke, genç kahramanlara ihtiyaç duyduğunda ulusal, ahlaki ve devrimci ruh gereği bu çağrıya tereddütsüz cevap veriyor. 5 şehidimiz de ülkenin çağrısını yerine getirerek operasyona katıldı ve yiğitçe savaşarak şehit oldu" dedi.

Reqa Sivil Meclisi Eş Başkanı Mihemed Nur El-Zib, "Bölgede güvenliğin sağlanması ve DAİŞ’in yok edilmesi için birçok şehit verdik. Operasyon, onların demokratik ulus fikrine bağlı olduğunu ve ülkenin bu fikri uygulama çağrısına cevap verdiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. Konuşmalar ardından Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ehmed El Hemud, şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Kitle "Şehîd namirin" ve "Bi can bi xwîn bi te re ne ey şehîd" sloganları eşliğinde şehitleri toprağa verdi.