Hesekê’deki saldırı girişiminde bulunan iki çete öldürüldü

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, DAİŞ çetelerinin Hesekê’de düzenlediği intihar saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, iki DAİŞ çetesinin Hesekê’nin Neşwa mahallesindeki karargahlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Bugün QSD askeri üniformasıyla kendilerini kamufle eden iki DAİŞ'li intihar çetesi, Hesekê kentine bağlı Neşwa Mahallesi'ndeki İç Güvenlik Güçleri Merkezi'ne saldırmaya çalıştı.

Güçlerimiz kısa süreli bir çatışmanın ardından bu intihar saldırısını bozguna uğratmış ve bunun sonucunda her iki intihar çetesi öldürülmüştür. İki çeteye ait 2 adet Kaleşnikof silah, 20 adet dolu Kaleşnikof şarjörü, 8 el bombası ve 2 patlayıcı yelek ele geçirildi. Güçlerimiz bu saldırıyla ilgili detaylı soruşturma başlatmıştır.

İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı olarak, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile birlikte Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgemizin istikrarını hedef alan saldırıları bozguna uğratacağımızı ve etkisiz hale getireceğimizi teyit ediyoruz. Ayrıca tüm halkımızı bu tür saldırılara karşı dikkatli olmaya ve herhangi bir şüpheli durumu bize bildirmeye davet ediyoruz.''