İsrail'den Şam’a hava saldırısı: 15 ölü

İsrail tarafından Şam’da İran kültür merkezi ve birçok güvenlik organının bulunduğu bir binayı bombalaması sonucu aralarında sivillerin de olduğu en az 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Saldırı, yüksek güvenlikli bir alan olan Kefr Susa mahallesindeki bir binayı hedef aldı. Bu mahallede özellikle güvenlik ve istihbarat teşkilatı binaları yer alıyor ve üst düzey sorumlular yaşıyor.

Suriye Savunma Bakanlığı, hava saldırısının saat 00.22’de işgal altındaki Golan platosu yönünden geldiğini belirterek, Şam ve çevresinde birçok sektörün hedef alındığını açıkladı.

Savunma Bakanlığı verdiği ilk bilançoda biri asker olmak üzere 5 kişinin öldüğünü, birçoğunun durumu kritik olmak üzere 15 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bilançonun ağırlaştığını belirterek aralarında sivillerin olduğu 15 kişinin öldüğü bilgisini verdi.

Gözlemevi’ne göre saldırıda İran kültür merkezine yakın bir bina vuruldu ve saldırıda İranlı milisler ile Lübnan Hizbullahı’nın bulunduğu tesisler hedef alındı.

Bu saldırının İsrail’in Şam’da düzenlediği en ölümcül saldırı olduğu belirtildi.

Şam hükümetine bağlı Sana haber ajansına göre bir çok bina hasar gördü.