Öz Savunma Güçleri üyesi 2 şehit uğurlandı

Öz Savunma Güçleri üyeleri Îbrahîm Mislet ve Subah Sedûn’un Amûdê’de düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin 28 Temmuz’da Amûdê ilçesinin Xerbî Xoyî köyüne yönelik SİHA saldırısında şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyeleri Îbrahîm Mislet ve Subah Sedûn, düzenlenen törenle Amûdê’deki Şehit Îsmaîl Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene Qamişlo Kantonu’na bağlı ilçe, belde ve köylerden binlerce kişinin yanı sıra Cizîr bölgesinde bulunan askeri, siyasi, sivil kurum temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Amûdê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdulbasit Elî, işgalci Türk devletinin bölge halklarına yönelik saldırılarına dikkat çekerek, “Bu çocuğun suçu nedir, halkımız hangi suç nedeniyle bu insanlık dışı saldırılarla katlediliyor. Halkımız binlerce şehit verdi ve baş eğmedi. Şehitlerimizi terk etmemizi istiyorlar. Şehitlerin intikamını almak ve bölgelerimizi korumak için silahlarını işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı kaldırın” dedi.

‘HİÇBİR GÜÇ İRADENİZİ KIRAMAZ’

Amûdê Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Seîd Ferzo, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “NATO’nun en güçlü ordusuna karşı mücadele eden ve şimdiye kadar kimseye baş eğmeyen direnişçi halk, inanın zafer bizim olacak. Siz binlerce şehide ve hak sahibisiniz. Hiçbir güç iradenizi kıramaz.”

Bölge halkına çağrıda bulunan Ferzo, özel savaş yöntemlerine kanmamalarını ve askeri güçlerine sahip çıkmalarını istedi.

Konuşmalar ardından şehitler son yolculuklarına uğurlandı.