Özerk Yönetim'den kuruluş yıl dönümü açıklaması

Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, tüm Suriyelilerin iradesini temsil eden barışçıl, demokratik bir Suriye kurulana kadar demokratik, siyasi ve sosyal mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kuruluşunun yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi 3 yıl önce Suriye'nin toplumsal irade inşa etme çalışmalarıyla devam edebilen ulusal bir projedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: 

"Özerk Yönetim, terörle mücadelede ve Suriye birliğini bozmadan tek bir modele ulaşılmasında ve milyonların iradesinin temsil edilmesinde önemli bir tarihi rol oynamıştır. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 3 yıldır ve bugüne kadar bölge halkının beklentilerinin karşılanması için mücadele ediyor. Ayrıca terörle mücadelede önemli bir tarihi rol oynamış ve Suriye'de coğrafi ve sosyal bütünlüğünden taviz vermeden benzersiz bir demokratik model sağlamıştır."

 Özerk Yönetim'in Suriye'deki çeşitlilik gerçeğini yansıtan demokratik bir çözüm bulma mücadelesinin sürdüğü  vurgulanan açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye'nin bileşenlerinin gerçekçi bir temsilini ortaya çıkarmak için kapsamlı diplomatik ve siyasi çabalarla çok sayıda çalışma gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Özerk Yönetim'in Suriye'deki genel durumu etkilediği ancak birçok ekonomik engele, kuşatmalara ve bölgedeki yönetimi yıkmak isteyen işgalci Türk devlet çetelerinin süregelen çabalarına rağmen Özerk Yönetim'in gerekli müdahalenin çoğunu sağladığı kaydedildi.

Açıklamada, bölge halkına Özerk Yönetim ve güvenlik kurumlarına, Demokratik Suriye Güçleri (QSD), İç Güvenlik Güçleri, hizmet ve sosyal kurumlara destek vermeye ve bu demokratik tecrübeye ortak olmaya çağrı yapıldı.

Özerk Yönetim açıklamasında, “Tüm Suriyelilerin iradesini temsil eden barışçıl ve demokratik bir Suriye'ye ulaşmak ve işgal altındaki tüm toprakları özgürleştirmek için demokratik ve siyasi mücadelemiz devam edeceğiz. Bu öncü deneyimi yaşatmak ve geliştirmek için 2 yılın eksikliklerini giderecek ve çalışacağız. Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê gibi işgal altında olan bölgeleri özgürleştirme sözümüzü yeniliyoruz” diye belirtildi.