Özerk Yönetim: Halkın kazanımlarını koruyacağız

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin saldırılarının uluslararası sessizliğe paralel olarak arttığına dikkat çekerek, bedeli ne olursa olsun halkın kazanımlarını koruyacaklarını vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin tırmanan saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada özellikle bu saldırılar karşısında Uluslararası Koalisyon ve "Ateşkes garantörlerinin" sessizliğine tepki gösterildi.

Özerk Yönetim, “Bu saldırılar, yerel ve uluslararası gelişmelerle aynı anda gerçekleştiriliyor. Türk devleti artık başta ekonomik alan olmak üzere iç/dış siyasi bölünmelerin zorluklarıyla karşı karşıyadır” dedi.

Açıklamada, temmuz ayında Qamişlo, Amude ve diğer köylerde gerçekleştirilen saldırıların işgalci Türk devletinin nefretini ve ahlaksızlığını orta koyduğu ifade edildi.

Bu saldırıların DAİŞ’e karşı mücadelede istikrar ve disiplin sağlamaya yönelik tüm çabaları olumsuz etkilediğini belirten Özerk Yönetim, Türk devletinin yine aynı düzeyde fitne, kargaşa, mezhep çatışmalarını körükleyerek savaşı derinleştirme girişiminde bulunduğunu vurguladı.

Özerk Yönetim, şunları ifade etti: “İşgalci Türk devletinin amacı halkımızın projesini yok etmek. İşgalci Türk devletinin Temmuz ayında düzenlediği işgal saldırılarında şehit düşen yoldaşlarımızın ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ateşkesin garantör ülkeleri ve uluslararası toplumun gözü önünde işgalci Türk devletinin işlediği bu suçları reddediyoruz. Koalisyonu ve ateşkes garantör güçlerini Türkiye'nin kesintisiz sürdürdüğü saldırılarından sorumlu görüyoruz. Tüm bu uluslararası güçlerin sessizliğine paralel saldırılar günden güne artıyor. Bu saldırılara karşı var olan sessizlik ortak yürütülen faaliyetleri doğrudan etkileyecek.”

 “Özerk Yönetim olarak bölgede bazı taraflarca çıkarılmak istenen fitnelere karşı halkımızla birlikte mücadele edeceğiz” diyen Özerk Yönetim, bedeli her ne olursa olsun halkın kazanımlarını koruyacaklarını ve halka herhangi bir zarar gelmesine izin vermeyeceklerini belirtti.