Özerk Yönetim: Türk devleti DAİŞ’in intikamını almaya çalışıyor

İşgalci Türk devletinin Kobanê’deki saldırısına tepki gösteren Özerk Yönetim, halkıın elde ettiği kazanımların yok etmeye ve DAİŞ’in intikamını alınmaya çalışıldığı belirtildi.

İşgalci Türk ordusuna ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) dün Kobanê kent merkezinde sivil bir aracı hedef aldı. Saldırıda 2 sivil şehit düştü, 3 sivil yaralandı.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, saldırıya ilişkin açıklama yaparak, “İşgalci Türk devletine ait dronenin 20 Ekim’de Kobanê Özerk Yönetimi Toplumsal Adalet Meclisi Eşbaşkanı Bekir Ceradê’nin aracını hedef alması sonucu Bekir Ceradê ve 2 sivil yaralandı, 2 Özerk Yönetim çalışanı şehit düştü. Bu saldırı Türk devletinin halkımıza yönelik vahşi saldırılarına devam ettiğini gösteriyor. Türk devletinin devam saldırı tehditleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu saldırı Türk devletinin çete ve teröristlere destek verdiğini ispatlıyor. Halkımızın ve Uluslararası Koalisyon’un elde ettiği kazanımları yok etmeye çalışarak DAİŞ’in intikamını almaya çalışıyor" dedi.

'TÜRK DEVLETİ TERÖRE DESTEK VERİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Türk devleti saldırı, tehditleri ve işgal edilen bölgelerdeki suçları aracılığıyla teröre destek veriyor ve parçalanmaya yol açıyor. Çözüm çabalarını ve Suriye içi anlaşmaları sınırlandırıyor. Bu durum Suriye halkının geleceği üzerinde tehdit oluşturuyor. Bu nedenle bölgede garantör rolü üstlenen Rusya’yı, DİAŞ’in yok edilmesi için verilen mücadelede ortak olan Uluslararası Koalisyon, uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler (BM) de dahil aktif güçleri görevlerini yerine getirmeye, saldırıların önünü almaya, son zamanlarda yapılan anlaşmaları ihlal eden Türk devletinden hesap sormaya çağırıyoruz.”