Özerk Yönetim, Türk devletinin gazetecilere saldırısını kınadı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Basın Dairesi, Türk devletinin JIN TV muhabirlerine yönelik saldırısını kınayarak, uluslararası kamuoyundan bu vahşete dur demesini istedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Basın Dairesi Başkanlığı, işgalci Türk devletinin insansız hava araçlarıyla Amûdê-Qamişlo yolu üzerinde JIN TV aracını bombalamasını yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

Basın Dairesi Başkanlığı, işgalci Türk devleti ve çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye'de halka yönelik katliamlarına devam ettiğini, çatışmalarda sivillerin korunmasını öngören tüm standartları ve uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini belirtti.

“İşgalci Türk devleti, kınama ve yargılamaların çoğunda terörle mücadele bahanesini gazeteciler aleyhine delil olarak kullanıyor” diyen Basın Dairesi Başkanlığı, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in (RSF) 2022 dünya basın özgürlüğü endeksine göre Türkiye’nin 180 ülke arasında 149. sırada yer aldığını hatırlattı.

BÖLGEDE 6 GAZETECİ KATLEDİLDİ

Açıklamada, 2023 yılında Suriye'nin farklı bölgelerinde, en son katledilen ANHA muhabiri İsam Ebdullah’ın da içinde olduğu 6 gazetecinin katledildiği belirtilerek, devamla şöyle denildi: “Bugün (23 Ağustos 2023) işgalci Türk devletine ait insansız silahlı bir uçak, uluslararası toplum, BM, Güvenlik Konseyi ve insan hakları önünde Kuzey ve Doğu Suriye'de bir gazeteci aracını hedef aldı.

Uluslararası toplumu, hukuki ve ilgili tarafları işgalci Türk devletinin bölgeye karşı işlediği suçlara müdahale etmeye ve hesap sormaya çağırıyoruz."