Şedadê halkı, QSD’li şehitleri uğurladı

Şedadê halkı, Dêrazor’da şehit düşen QSD'li 2 savaşçıyı son yolculuğuna uğurladı.

Şedadê halkı, Dêrazor’da DAİŞ çetelerine bağlı hücrelere karşı savaşırken şehit düşen QSD savaşçıları Beşar Hisên ve Ehmed El İbrahim’i son yolculuğuna uğurladı.

Cenazeleri Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alan yurttaşlar, büyük bir konvoyla Şedadê Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

'BÖLGELERİMİZİ TERÖRE MEZAR EDECEĞİZ'

Törende konuşan Şedadê Askeri Meclisi komutanlarından Ewdet El Hisên, iki şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehitler, onurumuz ve topraklarımızı kurtarmak için canlarını feda etti. Bunun için takipçileri olacağız” dedi.

El Hisên, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgelerimiz teröre mezar olacak, yoldaşlarımızın intikamını alacağız ve topraklarımızı terörden kurtaracağız. İşgal altındaki tüm toprakları kurtarana kadar rahat durmayacağız. Dêrazor’a yayılan tüm hücreleri yok edeceğiz.”

El Hisên, bölgedeki tüm DAİŞ hücrelerinin yok edilmesi için halkın askeri güçleriyle beraber olması gerektiğini belirtti.

Ardından Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Ebîr El Tean, QSD ve bölge halkının fedakarlığını kutlayarak, şöyle devam etti: “Kuzey ve Doğu Suriye bileşenleri içerdeki ve dışardaki engellere karşı birlik içindedir.”

Şedadê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Zehra El Ehmed iki şehidin şehadet belgesini okuyarak ailelerine teslim etti.

İki şehidin cenazesi zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

QSD savaşçıları Beşar Hisên ve Ehmed El Îbrahîm, 11 Eylül’de  DAİŞ çetelerine bağlı hücrelerin Dêrazor’un doğusunda bulunan Ruweyşed beldesindeki saldırılarına yanıt verirken şehit düşmüştü.