Şehba’da binler Kürt Halk Önderi için yürüdü

Şehba’da binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı alanlara çıktı.

Efrîn ve Şehba Kantonu Meclisi öncülüğünde Şehba’nın Ehdas ilçesinde binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi, görüşme yasağını ve Türk devletinin saldırı ve tehditlerini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş Serdem Kampı’na varınca alanda miting yapıldı. Burada konuşan Efrîn ve Şehba Kantonu Meclisi yöneticisi Xebat Efrîn, “İşgalci Türk devleti 2 buçuk yıldan fazla bir süredir Önder Abdullah Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uyguluyor ve anlamsız cezaları bahane ederek ailesi ve avukatlarıyla görüşmesini yasaklıyor. Önder Abdullah Öcalan’a verdikleri tehdit mektubu, işgalci Türk devletinin halkı Önderlikten koparamadığı gerçeğini gösteriyor. Ayrıca diktatörlüğün göğsünde bir hançere dönüşen Önder Abdullah Öcalan’ın özgür fikirlerini yok edemiyorlar” diye konuştu.

Efrînli göçmenlerin ve Şehbalı yurttaşların Abdullah Öcalan ideolojisinin takipçisi olduğunu ifade eden Xebat Efrîn, fiziki özgürlüğü sağlanıncaya ve işgal altındaki bölgeler kurtarılıncaya kadar bu çizgide direneceklerini vurguladı.

Kongra Star Yürütme Üyesi Necah Hisên da, kadınlara özgürlük yolunu gösteren Abdullah Öcalan’ın takipçisi olacaklarını ifade etti.