Şehba’da işgal ve ihanete karşı protesto yürüyüşü

Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde “İhanet ve işgale hayır, yaşasın halkların kardeşliği” şiarıyla protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Şehba’’nın Fafîn ilçesinde bir araya gelen binlerce kişi “İhanet ve işgale hayır, yaşasın halkların kardeşliği” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, işgalci Türk devletinin ENKS ve KDP işbirliğiyle gerçekleştirdiği insanlık dışı suçlar protesto edildi.

Yürüyüş ardından Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) üyeleri Eliye Ebdo ve Zuher El Helebî, açıklama yaptı. Açıklamada, işgal altındaki Efrîn ve diğer kentlerde suç işleyen işgalci Türk devletinin ve güdümündeki çeteler ve onlara destek veren KDP ve ENKS’nin işbirliği kınandı. 

Açıklamada, “Kurdistan’da iki çizgi bulunmakta; özgürlük ve kölelik çizgisi, direniş ve ihanet çizgisi var. Başûrê Kurdistan’da KDP, gerillaya karşı savaşmak için işgalci Türk devletiyle işbirliği yapıyor. Rojava’da ise ENKS, Kürt halkının rüyalarını yok etmek için Erdoğan ve çetelerini destekliyor. Kürt halkı her zamankinden daha fazla Efrîn’in kurtarılmasına yakın. Bundan dolayı bölgeye yönelik saldırılar yapılıyor. KDP, ENKS’yi Kürt halkının manevi değerlerine saldırması ve Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ağırlaştırmak için kullanıyor” denildi.