Şehba’da şehit aileleri tecridi protesto etti

Efrîn ve Şehba Şehit Aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için ayaktaydı. Tecridi kınayan şehit aileleri, “Özgürlük mücadelesini asla bırakmayacağız. Önder Öcalan’ın bize gösterdiği yolu takip edeceğiz. Tecride sessiz kalmayacağız” diye haykırdı.

Efrîn ve Şehba Şehit Aileleri Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kınamak amacıyla  yürüyüş düzenledi. 

Şehba’nın Ehras ilçesinde düzenlenen yürüyüşe çok sayıda şehit ailesi katıldı. Önder Öcalan ve şehitlerin posterlerini taşıyan aileler, işlek caddeler boyunca yürüdü.

Çağın Direnişi Şehitliği’nde yapılan saygı duruşunun ardından eylem mitinge dönüştü. Burada kitleye hitap eden Şehba Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hacir Memo, “Şehit aileleri tecridi kırmak için sonuna kadar mücadele edecektir. Önder Öcalan’a uygulanan tecridin amacını biliyoruz. Özgürlük mücadelesini asla bırakmayacağız. Önder Öcalan’ın bize gösterdiği yolu takip edeceğiz. Tecride asla sessiz kalmayacağız” dedi.

Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Menal Şêxo da Önder Öcalan’ın felsefesine dikkat çekerek, “Özgür irademizin temeli, Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesidir. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. O bizim için direnişin sembolü haline gelmiştir. O’nun için mücadelemizi büyütecek ve şehitlerin amaçları için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Eylem, sloganlarla sona erdi.