Şehba ve Efrîn'de uluslararası komplo protesto edildi

Efrîn ve Şehba kantonlarında on binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto etti.

Efrîn göçmenleri ve Şehba sakinlerinden oluşan on binlerce kişi, “İnkâr, ihanet ve tecride yeter artık özgürlük zamanı ve 15 Şubat uluslararası komplosunu yıkma zamanı” şiarıyla Şehba’da yürüyüş düzenleyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştirilen uluslararası komployu kınadı.
Düzenlenen yürüyüş Fafin ilçesinin girişinden Sürücü Kursu alanına doğru ilerledi. Eylem katılımcıları Abdullah Öcalan’ın posterleri ve “Şimdi özgürlük zamanı” şeklinde yazılı pankart taşıdı.

Yürüyüş meydanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sesi dinlenildikten sonra PYD Genel Meclis Üyesi Zelal Ceger uluslararası komployu kınayan bir konuşma yaptı.
Halkın tecride karşı mücadeleye katılması gerektiğini belirten Zelal Ceger, Abdullah Öcalan’ın yaşam felsefesi ve özgür iradesine sahip çıkarak direniş çizgisini yükseltme çağrısında bulundu.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ HEPİMİZİN KURTULUŞUDUR'

4 parça Kurdistan ve Avrupa’dan gelen binlerce yiğit savaşçının Özgürlük uğruna savaştığını belirten Zelal Ceger, “Hiç kimse günümüzü karartamaz ve bizi Önder Öcalan'dan ayıramaz" şeklinde konuştu.

Efrîn göçmenleri ve Şehba sakinleri başta olmak üzere Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallerinde kalan halkın tüm zor durumlara rağmen mücadeleyi sürdürdüğüne işaret eden Zelal Ceger, “Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması Efrîn ve tüm işgal altındaki bölgelerin kurtuluşunun teminatıdır. 2023 yılı Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kuzey-Doğu Suriye’nin işgal altındaki bölgelerin özgürleştirme yılı olacaktır” şeklinde konuştu.