Minbic şehit aileleri: Saldırılara kalkan olacağız!

İşgalci Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Minbic'teki şehit aileleri, "Onurumuza, topraklarımıza, şehitlerimizin mirasına yönelik her türlü saldırılara karşı güçlü bir kalkan olacağız." 

Minbic'teki şehit aileleri, işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devleti ve çetelerince işgal edilen Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê'de yürütülen yerel halkı göçertme ve demografik değişim girişimlerine dikkat çekildi. Tarihi katliamlar gerçekleştirmekle dolu olan işgalci Türk devletinin şehit mezarlarına yönelik saldırılarla İslam'ın tüm ahlaki değer ve standartlarını ihlal ettiği kaydedildi.

Şehit aileleri açıklamasında, “Bu suçlar karşısında insanlığı savunduğunu iddia edenler nerede? İnsan hakları örgütü nerede? şimdiye kadar sessiz kalmanız yeter, sessizliğinizle bu suçlara ortaksınız” denildi.

Şehit aileleri uluslararası güçlere ve vicdanlı insanlara, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik insanlık dışı saldırı ve faaliyetlerine son vermek için girişimde bulunmaya çağırdı.

Şehit aileleri açıklamasında şunlar da belirtildi:

“Şehit aileleri olarak büyük bedeller verdik. Özgürlük ve ülkemizin işgal edilen bölgelerini özgürleştirmek için daha da bedeller vereceğiz. Onurumuza, topraklarımıza, şehitlerimizin mirasına yönelik her türlü saldırılara karşı güçlü bir kalkan olacağız."