Şehit Berxwedan'ın ailesine ziyaret

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallesinde yaşayan halk, şehit Şoreş Berxwedan’ın ailesine başsağlığı diledi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Şehit Aileleri Meclisi, işgalci Türk devletinin 31 Ağustos’ta Wan’da düzenlediği işgal saldırısında şehadete ulaşan Halk Savunma Güçleri (HPG) savaşçısı Nebî Ehmed’in (Şoreş Berxwedan) Şêxmeqsûd’daki evinin önünde taziye çadırı kurdu.

Halk, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra İç Güvenlik Güçlerinin akın ettiği taziye çadırında bir tören düzenlendi.

'HALKIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER'

Eşrefiyê Mahallesi Şehîd Rûkan Meclisi Üyelerinden Rojda Menan, “Devrimci mücadele yürüten özgürlük savaşçılarımız, biz barış içinde demokratik, özgür ve eşit bir yaşam sürelim diye canlarını feda ettiler” dedi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için direnişi yükseltme çağrısında bulunan Rojda, “Şehitlerimizin yaratmış olduğu değerlere ve göstermiş oldukları fedakârlığa layık olmalıyız. Onların huzur içinde uyumaları için onların anılarına bağlılığın gereği açtıkları yolda yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.

Şehîd Rûbar Qamişlo Meclisi yöneticilerinden Silêman Arif de HPG savaşçısı şehit Şoreş Berxwedan’ın ailesine baş sağlığı dileyerek, “Şehit Şoreş gibi kahramanlarımız sayesinde devrim bayrağımız her zaman dalgalanacak ve düşmanlarımız güçlerimiz karşısında yenilecektir" dedi.