Şehit Beylan Bêlûnî toprağa verildi

İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nde şehit düşen Beylan Bêlûnî, Ehres’deki Çağın Direnişi Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Çetelerin örgütlendiği Hol Kampı’na yönelik yapılan İnsani ve Güvenlik Hamlesi sırasında 10 Eylül günü şehit düşen  Mihemed Cuma’nın (Beylan Bêlûnî), yüzlerce Efrînlinin sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Avrîn Hastanesi önünde bir araya gelen halk, Beylan Bêlûnî’nin cenazesini alıp araç konvoyuyla Şehba Kantonu’na bağlı Ehres ilçesinde bulunan Çağın Direnişi Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Emel Qehreman, şehit ailesine başsağlığı diledi. Emel Qehreman, işgalci Türk devletinin saldırılarına bölge halkının direnişini vurgulayarak, “Şehîd Beylan ulusal görevini yerine getirdi. Halkını ve topraklarını korumak için son ana kadar mücadele etti. Bizde onların hedeflerini gerçekleştirene kadar takipçileri olacağız” dedi.

Efrîn Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi adına konuşan Faeq Ehmed ise, “İşgalci Türk devleti, planları yoluyla bölge halkının iradesini ve Rojava Devrimi’nin kazanımlarını yok etmeyi amaçlıyor. Ancak mücadele her zaman yaşayacak, bölge halkının sloganı olacak ve çelikten iradesiyle zaferi kazanacak” ifadelerini kullandı.

Ehmed sözlerini şöyle sürdürdü: “İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik uygulamaları, insanlığa karşı suçlardır. Katlediyor, yıkıyor ve tecavüzde bulunuyor. Bölgedeki yurttaşları bombalıyor. Amaçta tüm dünya için tehlike olan DAİŞ’in yeniden canlandırılması.”

Ehmed, demokrasinin sağlanması için mücadelenin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) üyesi Şîrîn Mihemed şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Cenaze, annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.