Şehit El Casim için uğurlama töreni

QSD şehidi Wisam Hesen El Casim, Minbic Şehitliği’nde düzenlenen görkemli törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Görev başındayken 28 Şubat günü Eyn Îsa’da şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Wisam Hesen El-Casim için Minbic’de cenaze töreni düzenlendi.

Tören için cenaze konvoyu Minbic Şehitliği’ne hareket etti. Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının düzenlediği askeri geçit töreninden sonra Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed El Alî bir konuşma yaptı. Dün de bir şehidi uğurladıklarını belirten Alî, Wisam El Casim’ın da ölümsüzlerin kervanına katılmaya söz verdiğini söyledi. El Alî, "Biz de kanımızın son damlasına kadar şehitlerin çizgisinde olacağız, çünkü bu toprakların sahibi biziz ve bu topraklara sahip çıkacağız" diye vurguladı.

Törende Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed El Hisen ile Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mihemed Xêr Şêxo da söz aldı. Şêxo, işgalci Türk devletinin saldırılarına dikkat çekerek, "Halkın can çekiştiği bir dönemde işgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayanları insansız hava araçlarıyla hedef alıyor. Biz ahlakımıza göre hareket ediyoruz ve depremzedelere yardım ettik, işgalciler de kültürlerine göre hareket ediyor. Bölgenin güvenliğini korumak için yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Wisam Hesen El-Casim’ın cenazesi sloganlarla toprağa verildi.