Şehit Mihemed Elî Ferec Minbic'de toprağa verildi

Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihemed Elî Ferec El Hac Elî’nin cenazesi, Minbic Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit Aileleri Meclisi üyeleri, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Kadın Askeri Meclisi, Öz Savunma Güçleri, Minbic ve Kırsal Bölgeleri Demokratik Sivil Yönetimi temsilcileri, siyasi partiler, bölgenin şeyhleri ve kanaat önderlerinin içinde yer aldığı Minbicli yüzlerce kişi, Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihemed Elî Ferec El Hac Elî’nin cenazesini toprağa verdi.

Şehit Mihemed Elî Ferec’in cenazesini Fırat Hastanesi’nden alan halk, şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikte bir cenaze töreni düzenlendi. Fırat Bölgesi Öz Savunma Güçleri Genel Komutanlık Üyesi Ebû Xemîs, şehidin ailesine, savunma güçlerine ve Minbic halkına başsağlığı diledi.

Şehitlerin fedakarlığı sayesinde bölgenin güvenli hale geldiğini kaydeden Ebû Xemîs, zaferi elde edene ve işgal altındaki bölgeleri kurtarana kadar şehitlerin izinde gideceklerini söyledi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatima Ezo, özgürlük şehitlerini anarak, “Şehit Mihemed söz verdi ve sözünü yerine getirdi. Onun takipçisi olalım ve bu çizgide yeni nesilleri yetiştirelim” diye konuştu.

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Îdo, Şehit Mihemed Elî Ferec’in şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Şehit Mihemed Elî Ferec’in cenazesi “Şehîd namirin” sloganları arasında toprağa verildi.

Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihemed Elî Ferec El Hac Elî, 24 Mart’ta görevini yerine getirirken şehadete ulaştı.