Şehit Serbest Kobanê son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê’de YPG Anti Terör Güçleri (YAT) üyesi Şehit Serbest Kobanê, son yolculuğuna uğurlandı.

Kobanê’de, Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri ve yüzlerce kişi Şehit Dicle Şehitliği’nde, YPG Anti Terör Güçleri (YAT) üyesi Serbest Kobanê’yi (Mihemed Ali) son yolculuğuna uğurladı. Törende farklı yer ve tarihlerde şehit düşen ve koronavirüs nedeniyle törenle uğurlanamayan 7 özgürlük savaşçısı da anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan uğurlama töreninde Kongreya Star adına konuşan Hedla Hesen, özgürlük savaşçılarını anarak şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Hedla Hesen, “İşgalci Türk devleti her daim bölgenin güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Halkın iradesini kırmak için her türlü yola başvuruyor” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Arif Balî de “Şehitler direniş ve mücadele yolunu aydınlatan meşalelerdir. Düşmana karşı kahramanlık destanları yazdılar. Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’e karşı elde edilen başarıları hazmedemeyen Türk devleti DAİŞ’in intikamını almaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ronahî Heco, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Törende anılan şehitlerin isimleri şöyle: HPG Gerillası Ebdullah Hemo (Canfeda Welat), İç Güvenlik Güçleri Üyesi Îbrahîm Hemo, QSD Savaşçıları Sitêf Îbrahîm (Xelîl Sirîn), Mihemed Şêxo, Ebdulfetah Mihemed, Îbrahîm Ebdo (Erdal Qendîl), Hamid Hebeş (Diyar Aşme).

Törenin sonunda Şehit Serbest Kobanê sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.