Şehit Zin Sekvan, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Bölgesi halkı, Çağ Direnişi'nin ikinci aşamasında şehit olan HRE savaşçısı Zin Sekvan'ı son yolculuğuna uğurladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Roşîn Elî (Zîn Sekvan), Çağın Direnişi İkinci Aşaması’nda işgalci Türk devletinin 18 Ağustos günü gerçekleştirdiği saldırısında şehadete ulaşmıştı.

Fırat bölgesinden gelen yüzlerce kişi, şehit Zîn Sekvan’ı düzenlenen askeri bir törenle Kobanê’nin Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

'İŞGALE TÜM GÜCÜMÜZLE KARŞI KOYACAĞIZ'

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendî "Şehit Zin'in ailesinin hayali, Zin'in bir savaşçı olarak 4 parça Kurdistan'ı ve bölge halkını korumasıydı. Bu hayal işgal altındaki Efrîn topraklarını korumakla gerçek oldu. Biz de bu ülkenin kahraman evlatlarına kanımızın son damlasına kadar işgalcilerin her türlü saldırılarına karşı koyacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz " dedi.
Efrin-Şehba Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Xedîce Îbo ise “Efrin’i işgalcilerin kirli pençelerinden özgürleştirmek için gündüz gece demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İşgalci Türk devletinin destekçilerine de bir mesaj veren Xedîce Îbo, "Biz terör değil bu toprakların sahibiyiz. Çocuklarımızı kurban eden evlerini talan eden ve bugünde topraklarımızı işgal edenler terördür” şeklinde konuştu.
Fırat Bölgesi PYD Gençlik Meclisi Yönetimi Mistefa Sedîq da “Şehitler bizim hakikatimizdir. Şehitlerimizin kazanımlarından vaz geçmeyeceğiz. Efrîn’i özgürleştireceğiz çünkü önderliğimizin fikir ve felsefesi bize toprağımıza ihanet etmeyi değil sahip çıkmayı öğretiyor” dedi.

Sedîq, Sırtımızı kimseye dayamayız biz. Şehitlerimiz güç kaynağımızdır. İşgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi için canımızı vereceğiz. Bölge halkı düşmanın propagandasına aldanmamalıdır" diye belirtti.

Şehidin kız kardeşi Yasmîn Elî de bölgede barış sağlanana ve halk güvenli bir şekilde yaşayana kadar kız kardeşinin yolundan gideceğinin sözünü verdi.
Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit, "Şehîd namirin" sloganları ile anaların zılgıtlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.