GÖRÜNTÜLÜ

Şehitler Şehba’da son yolculuğuna uğurlandı

Til Rifet’te şehit düşen 4 sivil ve 1 HRE savaşçısı Şehba’da son yolculuğuna uğurlandı.

Efrîn-Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Til Rifat’ta şehit düşen 4 sivil ve 1 HRE savaşçısı için Zozan Amanos Şehitliği’nde cenaze töreni düzenledi.

İşgalci Türk devletinin 23 Ekim’de Efrîn-Şehba Kantonu’na bağlı Til Rifet’a yaptığı saldırılarda biri çocuk 4 kişi şehit düştü. Saldırılarda şehit düşen sivillerin isimleri şöyle: "Cemîle Weqas Xelîl (37), Melek Şiyar (5), Îbrahîm Şêxo (55) ve Mihemed Weqfî (47)."

HRE savaşçısı Îskender Efrîn (Rohilat Murad) ise 23 Ekim'de Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında şehit düştü.

Şehit Aile Meclisi'nin 5 şehit için düzenlediği cenaze törenine binlerce kişinin yanı sıra Özerk Yönetim ve kurum temsilcileri katıldı.

Şehitler Avrin Hastanesi’nden alınarak, Zozan Amanos Şehitliği’ne getirildi.

'DİRENİŞ TÜRK DEVLET SİSTEMİNİ YERLE BİR EDECEK'

Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hacer Miho, işgalci Türk devletinin yıkılmak üzere olduğunu ve bu nedenle Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırdığını söyledi.

Hacer Miho, şunları söyledi: "Türk devletinin silahlarından, toplarından korkmuyoruz. Şehba'da direnişimizi artıracağız. Efrîn ve tüm Rojava halkının direnişiyle Türk devleti sistemi yerle bir edilecek.”

Efrîn-Şehba Kantonu Meclis Üyesi Fewzî Mistefa, "Önder Abdullah Öcalan ile iki gün önce görüşme yapıldı ve halka selam gönderdi. Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve işgal altındaki yerlerin özgürleştirilmesi için büyük bedeller vermeye hazırız. Türk devletinin saldırıları mücadelemizi durduramayacak. İşgal altındaki toprakların tamamını özgürleştirene kadar mücadeleyi bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Şehit ailesi adına konuşan Fethi Mihemed, “Her zaman şehitlerin yolundan gideceğiz. Şehitlerin intikâmını alacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak, ailelerine teslim edildi.

Til Rifet'te 3 HRE savaşçısı şehit düştü. Şehitler Zozan Amanos Şehitliği’nde toprağa verildi. Til Rıfat'ta şehit olan şehit Mihemed Mihemed’in cenazesi Halep’te son yolculuğuna uğurlandı.