'Şehitler Goyî ve Zelal'in izinde olacağız'

Şehitler Sara Goyî ve Rûken Zelal için açılan taziye çadırındaki konuşmalarda, "Şehitlerin izinde olacağız" mesajı verildi.

Qamîşlo ve Hasekê kantonu halkı, 26 Eylül 2022’de fedai eylem yapan gerillalar Sara Goyî ve Rûken Zelal için kurulan taziye çadırına akın etmeyi sürdürüyor.

'HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ, İZLERİNDE OLACAĞIZ'

Amûdê’ye bağlı Belêqiyê köyünde kurulan taziye çadırını her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor.

Taziye çadırında konuşma yapan Qamîşlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi İhsan Şiblî, “Öncelikle Şehit Rûken’in ailesine başsağlığı diliyoruz. Şehit Rûken’in şahsında bütün şehitleri anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitler hakkında ne kadar konuşsak da onların hakkını ödeyemeyiz. Önder Öcalan’ın felsefesinin hakikatini bilenler bugün halkının özgürlüğü için şehit düşenlerdir. Düşmana diyoruz ki; saldırılarınız ne kadar yoğun olursa direnişimiz de o kadar büyük olur. Her zaman şehitlerin izinde olacağız” dedi.

Ardından söz alan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Edila Misto ise “Şehit Zilan 1996’da fedai eylem gerçekleştirdi ve bugün Rûken ve Sara yoldaşlar Şehit Zilan’ın yolunda büyük bir adım attı. İki arkadaş da Önder Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı fedai eylem gerçekleştirdi” dedi.

Edila Misto, “Bizim varlığımız Önder Öcalan’ın felsefesidir” mesajını da verdi.