Şêrawa’da bir köylü daha kaçırıldı

İşgalci Türk devleti Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı bir köyde bir sivili kaçırdı, akıbeti bilinmiyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre işgalci Türk devletine bağlı "Feyleq El Şam" çete grubu üyelerinin Şêrawa ilçesine bağlı Burc Heyder köyünden Arif Gule Xeyrî isimli bir sivili kaçırdı. Alıkonulan kişinin nereye götürüldüğü ve akıbeti bilinmiyor.

Suriye-Efrin İnsan Hakları Örgütü daha önceki bir açıklamasında, bu çetelerin Şam hükümeti bölgeleri ile Şêrawa köylerindeki uyuşturucu trafiğini kolaylaştırmak için Burc Heyder köyünü kuşattığını bildirmişti.

Nibul ve Zehra ilçelerinden 5 kilo eroin ve 1,5 milyonu aşkın captagon hapı taşıyan çetelere ait bir otomobilin, Burç Heyder köyü üzerinden Efrîn'e taşındığı belirtilmişti.

İnsan Hakları Örgütü, "Feyleq El Şam" çetelerinin Burc Heyder köyünden Arif Ebû Silêman (52) isimli yurttaşın evine de baskın yaptığını ve ailenin tüm cep telefonlarına el koyduğunu kaydetti.

YEDİ AYDA 200’Ü AŞKIN KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti 2018’den bu yana işgal altında tuttuğu Efrîn’de tam bir terör rejimi kurdu.

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü’ne işgalci Türk devleti 2023 yılını ilk yedi ayında en az 208 kişiyi kaçırdı. Aynı süre içerisinde en az 13 kişi katledilirken, 17 bin ağaç kesildi.

Raporda, “İşgalci Türk devleti, bölgede katliam, insan kaçırma, şiddet, fidye, halkın mal ve mülküne el koymanın yanı sıra el koyduğu malzemelerin tekrar pazarda satılması ve doğa kırımı gibi işlediği suçlarla insan haklarını ihlal ediyor” denildi.