Şêxmeqsûd’da şehit düşen Hemze için görkemli uğurlama

Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Hemze Kobanê’nin cenazesi binlerce kişinin katıldığı bir törenle Kobanê’ye uğurlandı.

Kürt mahallesi Şêxmeqsûd Mahallesi’nin kuzeyindeki Şiqeyf bölgesinde 24 Şubat günü Türk devletin istihbarat servislerince düzenlenen bombalı saldırıda Ekonomi Komitesi üyesi Hemze Kobanê şehit düşmüştü.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’de yaşayan binlerce kişi, Şehit Xalid Fecir Hastanesi önünde bir araya gelerek, Şehit Hemze’nın naaşını teslim aldı.

Cenaze, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısındaki şehitler meydanına taşınırken, Kobanê’ye uğurlama öncesi burada konuşmalar yapıldı.

YPG/YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından Ekonomi Komitesi üyesi Berjîn Mihemed, YPG Halep Komutanı Şervan Efrîn ve Halep Ekonomi Meclisi Eş Başkanı Selah Ehmed birer konuşma yaptı.

Berjîn Mihemed, Hemze Kobanê’nin şehit edilmesinin Kürt halkına yönelik soykırımı amaçlayan bir komplonun parçası olduğunu belirtti.

YPG komutanlarına Şervan Efrîn, Hemze’ye yapılan saldırı için  “Türk devleti, Rusya ve Şam hükümetinin Kürt halkına karşı bir komplosu” dedi.

Hemze Kobanê’nin şehadetine neden olan ihanetçilerden hesap soracaklarını ve adalete teslim edeceklerini kaydeden Şervan, bu tür saldırılara karşı durmak için askeri güçleri ve halkın dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahalleleri Ekonomi Meclisi Eş Başkanı Selah Ehmed, şehit Hemze’nin depremde halka hizmet etmek için çalıştığını söyledi.

Konuşmalardan sonra binlerce kişi şehit Hemze Kobanê’nin cenazesini omuzlayarak, Kobanê’deki şehitliğe defnedilmek üzere Cizre kapısına kadar taşıdı.Cenaze Kobanê Şehitliği’nde defnedilecek.