‘Şêxmeqsûd’daki bombalı saldırıda Hemze Kobanê şehit düştü’

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Genel Meclisi, Türk devletinin bomba yüklü araçla saldırısında Ekonomi Komitesi Üyesi Hemze Kobanê’nin şehit düştüğünü, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Genel Meclisi, Şêxmeqsûd’da bomba yüklü araçla yapılan saldırının MİT tarafından gerçekleştirildiğini; Ekonomi Komitesi üyesi Hemze Kobanê’nin şehadete ulaştığını, üç kişinin de yaralandığını yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve faşist Türk devletinin saldırılarında şehit olan tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyen Meclis, Türk devletinin, depreme rağmen sivillere ve sivil kurumlara yönelik saldırılarını sürdürdüğüne işaret etti.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahallelerindeki ağır ambargoya rağmen başta Ekonomi Komitesi olmak üzere yerel kurumların ilk anda harekete geçerek depremzedelere destek olduğu belirtilen açıklamada, saldırıya ilişkin şu bilgiler verildi: “Bugün Ekonomi Komitesi Üyesi Hemze Kobanê yoldaş, MİT'e bağlı gruplar tarafından bombalı araçla hedef alındı. Hemze Kobanê, gece gündüz demeden mahalleliye hizmet için çalıştı ve en zor koşullarda ihtiyaçlarını karşıladı. Hemze Kobanê yoldaş ölümsüzler kervanına katıldı. Saldırıda 3 kişi daha yaralandı. Yaralı bir kişinin durumu ağırdır.”

Türk devletini kınayan Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Genel Meclisi, bu saldırı suçunun Hemze Kobanê şahsında Şêxmeqsûd ve Eşrefiye sakinlerine karşı işlendiğini vurgulayarak, “Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahalleleri Genel Meclisi olarak şehit Hemze'ye onun çizgisini takip edeceğimize ve buna göre sorumlu olacağımıza söz veriyoruz” dedi.