Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası: 900 bine yakın imza toplandı

Kuzey ve Doğu Suriye’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan imza kampanyası devam ediyor. 22 Ocak’tan bu yana 900 bine yakın imza toplandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye işbirliğiyle İmralı tecridinin sonlandırılması, aile ve avukat görüşlerine izin verilmesi ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için imza toplama kampanyası başlatmıştı. Kuzey ve Doğu Suriye genelinde kampanyanın bitmesinin ardından toplanan tüm imzalar, Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye aracılığıyla Asrın Hukuk Bürosu’na, oradan da CPT’ye gönderilecek.


ANF’ye konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi Üyesi ve imza kampanyasının sözcüsü Perwîn Yusif, kampanyanın Cizre Bölgesi’nde tamamlandığını ve şu ana kadar 900 bine yakın imzanın toplandığı bilgisini paylaştı. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının, imza kampanyasının başlatılmasını görev ve sorumlulukları olarak gördüğünü kaydeden Perwîn Yusif, “Kuzey ve Doğu Suriye halkları Önder Apo’nun felsefesiyle yeşeriyor, büyüyor ve bu felsefeyi benimsiyor. Önder Apo’nun emeğine, fedakârlığına layık olabilmek, fiziki özgürlüğünü sağlayabilmek için yıllardır alanlardayız.

Bu eylemler arasındaki imza kampanyası da uluslararası güçlerinin sessizliğini bozmak, Önder Apo’ya dönük yapılan hak ihlallerine karşı göz yumanlara tepki göstermek amacıyla başlatıldı. Bu kampanya tüm halkların isteğiydi. Bölgedeki kurum, kuruluşlar, örgütler ve siyasi partilerin de katılımıyla her bir kişi imzasını attı. Toplanan bu imzalar CPT’ye gönderilecek. Çünkü uluslararası alanda İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin yükümlülüğünde, fakat CPT şu an ikiyüzlülük yapıyor. Eğer CPT İmralı’ya gidiyor ve net bir açıklama yapmıyorsa, sessizliğini koruyorsa bu ikiyüzlülükten başka bir şey değildir.

Halk, bu kurum ve kuruluşların kendi belirlediği kural ve yasalara göre hareket etmesini talep ediyor. Belirledikleri görev ve sorumluluklara göre hakikati gün yüzüne çıkarmaları gerekiyor. Mücadelemizle tecridi kırmalıyız. Amacımız sadece Önderliğimizden haber almak değil fiziki özgürlüğünü sağlamak. Önderliğin fiziki özgürlüğünün zamanı. Çünkü fikir ve felsefesiyle milyonların özgürlüğü için savaştı, mücadele verdi. Dolayısıyla halklarla özgürce yaşayabilmeli. Bugün Kuzey-Doğu Suriye’deki halklar kardeşçe yaşayabiliyorsa mimarı Önder Apo’dur. Kapitalist sistemin halkları birbirine kırdırma politikasını ortadan kaldıran yine Önder Apo’dur. Böylesi dahiyane bir insanın dört duvar arasında kalması kabul edilemez” diye konuştu.

HER GÖNÜLLÜDEN İMZA TOPLANDI

Kampanyayı başarılı bir şekilde sonuçlandırmak istediklerini belirten Perwîn Yusif konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kampanya için her şehirde komite kuruldu ve bu komiteler şehirde bulunan komün ve meclislerin desteğiyle kampanyayı yürüttü. Kanunlara göre 15 ve üstü yaş aralığında olan her gönüllüden imza toplandı. Evden eve, komünden komünlere harekete geçtik. Cizre Bölgesi’nde imza kampanyası sona erdi. Fakat Türkiye’de yaşanan depremin bölgedeki etkisinden kaynaklı bazı bölgelerde hala kampanya devam ediyor.

Bölgede yaşayan bileşenlerin tümü de kampanyaya katılıyor. Daha kampanya sona ermedi ama belirlenen hedefi geçtik. 900 bine yakın imza toplandı. Kısa bir süre sonra basın açıklamasıyla elde edilen sonucu kamuoyuna duyuracağız. Kampanyayla halkın öfkesini bir kez daha dünyaya duyuracağız.”

HALKIMIZ BÜYÜK BİR AŞKLA KAMPANYAYA KATILDI

Perwîn Yusif, başlatılan imza kampanyasının tamamlanmasının ardından, CPT’nin cevabının takipçisi olacaklarını dile getirerek konuşmasını şöyle noktaladı: “Her geçen gün yükümüz daha da artıyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanmasından birebir halkımız kendisini sorumlu görüyor ve eylemlerine aralıksız devam edecek. Bunun için mücadele düzeyi daha üst seviyelere ulaşmalı. Halkın kampanyaya katılımı kitleseldi. Büyük bir aşkla kampanyaya katılım sağladı. Önder Apo’ya olan bağlılıklarını bu kampanyayla bir kez daha ispatladılar. Sadece imzalamakla kalmıyorlar, bu toplanan imzaların sonuç almasını istiyorlar. Kampanyanın takipçisi olacaklar.

Halkımız CPT’nin cevabını bekliyor. Bugün ve sonrasında da eylemlerimiz, kampanyalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek. Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi kampanyanın sonucu takip edecek. Kampanya sadece Kürt halkının imzasıyla sınırlı değil, halkların yer aldığı bir kampanya. Toplanan imzalar halkların iradesidir, halkımız iradesine sahip çıkacak. Bu sessizliğin sona ermesi gerekiyor. Kurum ve kuruluşlar halkın talebine cevap olmalı.”