Abdullah Öcalan’a ölüm tehditlerine tepki büyüyor

Kuzey ve Doğu Suriye yetkilileri ve kurumları, İmralı işkence rejiminin uygulayıcılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik zehirleme ve ölüm tehditlerine karşı “Direnişi yükseltin, Rêber Apo’yu” yalnız bırakmayın” çağrısı yaptı.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok’un Türk devleti ve İmralı idaresinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a isimsiz ve adressiz tehdit mektupları verdiği bilgisi üzerine Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Muslim ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki çeşitli kurumlar, açıklamalarla tepki gösterirken, bölge halkı Abdullah Öcalan'a yönelik politikaları kınamak için yarın alanlara çıkıyor.

‘KİMYASAL KULLANAN DÜŞMAN ÖNDERLİĞİ DE ZEHİRLEYEBİLİR’

ANHA’ya konuşan PYD Eş Başkanı Salih Muslim, “Sabri arkadaşın paylaştığı bu bilgiler karşısında şok olduk. Herkesin ve Türkiye’nin bildiği bir gerçek var. Bu gerçeklik de; halkların varlığının Önder Abdullah Öcalan’ın varlığına bağlı olduğu, olmayışının da halkların yok oluşu anlamına geldiğidir. Bunun için Türk devleti bütün yöntemleri kullanarak Önderliğimiz üzerindeki tecridi ağırlaştırıyor. Şu ana kadar Önderliğimiz ve sağlığı hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Düşmanımız tüm insani değerlerden yoksundur, çocukları ve kadınları katlediyor, toplu katliamlar gerçekleştiriyor ve yasaklı kimyasal silahlar kullanıyor. Önderliği de zehirleyebilir” diye konuştu.

Muslim, halkı konunun hassasiyetine göre hareket etmeye, ayağa kalkarak Abdullah Öcalan’ı yalnız bırakmamaya çağırdı.

KURUMLARDAN ALANLARA ÇIKMA ÇAĞRISI

Firat bölgesi Şehit Aileleri Meclisi ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Önder Öcalan’a yönelik tehditleri kınamak amacıyla Kobanê’de birer açıklama yaptı.

Açıklamalarda, "28 ayı aşkın bir süredir işgalci Türk devleti, Önderliğe mutlak tecrit uyguluyor. Son haberlere göre, tecrit halinde bile onu zehirlemekle tehdit ediyorlar. Önderliğimize yönelik bu ahlaksız eylemleri kınıyoruz” denildi.

Açıklamanın sonunda, “Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar, onun düşünce ve felsefesinin izinden giden şehitlerin kanlarıyla sulanan bu toprakların asıl sahibi ve sorumluları olacağız. Bu toprakları korumak ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek için canımızı feda etmeye hazırız” vurgusu yapıldı.

Reqa’da çalışma yürüten Zenubiya Kadın Topluluğu da, Abdullah Öcalan’a yönelik tehditleri kınayarak herkesi ayağa kalkmaya çağırdı.

Açıklamayı okuyan Topluluk üyesi Şehrazad El Casim, işgalci Türk devletinin şantajla ve  Abdullah Öcalan'ı zehirlemekle tehdit ederek irade ve güçlerini kırmaya çalıştığı ifade etti, tüm kadınları Önder Abdullah Öcalan'ın fiziksel özgürlüğü için mücadele etmeye çağırdı.

Öte yandan Kuzey ve Doğu Suriye halkları yarın, bölge genelinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tehdit ve saldırıları protesto etmek amacıyla alanlara çıkacak.