Amûdê'de Şubat ayı şehitleri anıldı

Amûdê Şehit Aileler Meclisi ve halk, Şubat ayı şehitlerini andı.

Amûdê Şehit Aileler Meclisi, Şubat ayında şehadete ulaşan 9 savaşçıyı Şehit İsmail Şehitliği’nde düzenlendiği törenle andı.

Amûdê halkının katılımıyla Şubat ayında farklı yer ve zamanda şehit düşen 9 QSD, YPJ, YPG ve Öz Savunma savaşçısı düzenlenen törenle anıldı.

'ÖNDER APO'NUN ETRAFINDA ATEŞ ÇEMBERİ OLACAĞIZ'

Amûdê Şehit Aileler Meclis üyesi Xaliya Hec Qasim, özgürlük şehitlerinin yürüttüğü mücadeleye dikkat çekerek, "Bu kahramanlar olmasaydı bugün burada kendimizi ifade ediyor olamazdık. Çünkü halkımız yıllarca işgalci güçler tarafından yok sayıldı fakat bu kahramanlar mazlum olan halklara sahip çıktı. Şehitler bu halk için kanlarını feda ettiği için halk şehidi olmaktadırlar" dedi.
Xaliya Hec Qasim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde gerçekleştirilen komploya değinerek, "Rojavayê Kurdistan halkı olarak Önder Öcalan'ın fikir ve felsefesine sahip çıkarak Önder Öcalan'ın etrafındaki ateş çemberi olacağız" ifadelerini kullandı.

Xaliya Hec Qasim, son olarak, şehitlerin kanıyla kazanılmış olan değerleri koruyacaklarını ve son saniyelerine kadar şehitlerine sahip çıkacaklarını belirtti.

Şehit Aileler Meclisi üyesi Medya Sedo 9 savaşçının şehadet vesikaları okunup ailelerine teslim edildi.