Askeri güçler Hesêkê’deki su sorunu için seferber

QSD, YPG/YPJ savunma güçleri, Türk devletinin içme suyunu kesmesi nedeniyle Hesekê'de 40 tanker içme suyu dağıttı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Halkı Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), Türk devletinin işgal ettiği bölgelerden Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki kestiği içme suyu sorununa çözüm için Hesekê halkına yardım etmek üzere 40 adet su tankeri ve 2 bin metreküp içme suyu dağıtacak.

'ESAS GÖREVİMİZ HALKA HİZMET'

Su dağıtımını koordine eden Egîd Dirbêsiyê, "Savunma güçlerimiz, Hesekê sakinlerinin kentte yaşadığı su krizini çözme sorumluluğunu üstlendi. Kent sakinlerine hizmet eden her faaliyete katılmaya hazırız. Bizler de bu bölgenin çocuklarıyız ve halka hizmet etmek esas görevimizdir” şeklinde konuştu.

Su dağıtım çalışmalarının belediyeler ve mahalle meclisleri ile iş birliği içinde yürütüleceğini belirten Dirbêsiyê, "Güçlerimiz sürekli olarak bölge insanına yardım etmenin ve onların yükünü hafifletmenin yollarını tartışıyor" diye belirtti.

İşgalci Türk devletinin Elok istasyonundan suyu kesmesi nedeniyle su sorunu yaşayan Hesêkê kenti ve köylerindeki halkı desteklemek için Qamişlo ve Derezor'dan birçok faaliyet başlatıldı.