Berekat: Gulo'nun son sözü 'direniş' oldu

İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Kenan Berekat, şehadetinden bir hafta önce görüştüğü Yusif Gulo'nun ‘sonuna kadar direneceğiz’ dediğini açıkladı.

İşgalci Türk devleti Rojava’nın yurtsever ailelerinden Gulo Ailesi'ne silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) Qamîşlo’nun Hilêliyê Mahallesi’nde katliam gerçekleştirdi. Yûsif Gulo ve iki torunu Mazlûm ve Mihemed Gulo şehit düştü.
Qamişlo’nun Hilêliyê Mahallesi Yusif Gulo’nun evi önünde kurulan taziye çadırını Cizre Bölgesinden binlerce kişi ziyaret ederek aileye baş sağlığı dileğinde bulundu.

'HER KÜRT ÖZGÜRLÜK ASKERİDİR'

Şehit Yusif Gulo ailesi adına kardeşi İbrahim Gulo konuşma yaptı. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının bütün bileşenleriyle direndiğini ve halkların dayanışmasını kimsenin zayıflatamayacağını belirten Îbrahîm Gulo, "Bu halka karşı düşmanlık yapıp katliamlar gerçekleştiren Erdoğan ve ebeveynleridir. Fakat Kürt halkını soykırımdan geçiremezler" dedi.
“Yaşça büyük biri mücadelenin devam edeceği sözünü veriyorsa bu halkın gençlerinin de mücadeleyi sürdürecekleri anlamına geldiğini” söyleyen Îbrahîm Gulo, konuşmasına şunları ekledi: “Kuzey ve Doğu Suriye’nin gençleri savaş cephesindeler, binlerce askerimiz topraklarını savunuyor, her Kürt evinde özgürlük askeridir. Oturmak bizim için büyük bir utançtır, davamız için mücadele etmeliyiz.”
Konuşmasının sonunda Îbrahîm Gulo her bir Kürdün ayakta kalacağını belirterek şehitlere bağlılık sözü verdi.

'BÜYÜK BİR ROL OYNADI'

Gulo Ailesi'nin bütün imkanlarını Kürt halkının davasına adadığını dile getiren Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Kenan Berekat, “Bir ay önce Yusif Gulo’yu ziyaret ettik, bize ‘Türklerin saldırılarına rağmen sonuna kadar direneceğiz’ dedi. Apê Yûsif’un morali çok yüksekti. Şehit Yûsif Gulo Kürt halkı içerisinde büyük bir ulusal rol oynadı” dedi.
Faşist Türk devleti ne kadar saldırırsa saldırsın direniş ve mücadeleyi bırakmayacaklarını kaydeden Kenan Berekat, “Türk devleti Kürtlerin varlığını tanımıyor, özerk bir yönetimin kurulmasını kabul etmiyor. Dün gerçekleşen bu saldırı sadece bir aileye yönelik değil; üç şehidin şahsında bütün halkı hedeftir" dedi.