Binler işgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı

Hesekê Kantonu’na bağlı Dirbêsiyê, Til Temir, Hol, Şedadê ilçelerinden yaşayan halk ve siyasi partiler, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

Hesekê’nin batısındaki Tiwêna kasabasındaki kontrol noktası yakınında “Sessizliğinizle katledilmemize ortak oluyorsunuz” şiarıyla düzenlenen eyleme binlerce kişi katıldı.

Barış Anneleri’nin öncülük ettiği yürüyüşte, “Bizi öldürmeye, topraklarımızı işgal etmeye ortak olmayın”, “Sessizliğiniz bizi öldürüyor” ve “Sessizliğiniz soykırıma uğramamızın önünü açıyor” yazılı pankartlar taşındı.

Direniş sloganları atan halk Uluslararası Koalisyon'un üssüne kadar yürüdü.

Burada bir konuşma yapan Hesekê Kantonu Meclisi Eş aşkanı Semer Ebdullah, “Bölgelerimize yönelik saldırılar, açık bir insan hakları ihlali. Bu aynı zamanda insanlığa ve tüm uluslararası yasalara yönelik bir saldırıdır. İşgalci Türk devleti topraklarımızda katliam, talan ve göçertme politikaları yürütüyor.

Uluslararası toplum ve koalisyon masum insanlar, çocuklar ve kadınların öldürüldüğünde neredeydi?

Onların sessizliği bizi ve çocuklarımızı öldürüyor. İşgalci Türk devletinin amacı DAİŞ'in yeniden canlanması ve terörü bölgelerimize geri getirmek” dedi.

Konuşmanın ardından, Türk devletinin bölgede işlediği suçlara ilişkin Uluslararası Koalisyon üssüne mektup verildi.

Eylem, bölge halkına direniş çağrılarıyla son buldu.